Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr alle ansatte frivillig sluttavtale

Artikkelen er over 4 år gammel

Kongsberg Maritime har behov for redusere med 120 ansatte.

Kongsberg Gruppens kommunikasjonsdirektør Ronny Lie sendte mandag ettermiddag ut en melding om at Kongsberg Maritime må redusere bemanningen.

"Alle ansatte i Kongsberg Maritime AS får tilbud om frivillig sluttavtale", står det i meldingen.

I samarbeid med de tillitsvalgte har ledelsen i Kongsberg Maritime (KM) besluttet å tilby ansatte i KM AS muligheten til å søke frivillig sluttavtale.

 

Tilbud om sluttpakke

Behovet for bemanningsreduksjon i KM AS er i størrelsesorden 120 ansatte og har sammenheng med det lave aktivitetsnivået innen offshore og shipping. Tilbudet om frivillige sluttavtaler vil gå til samtlige KM-ansatte i Norge

- Vi beklager behovet for ytterlige bemanningsreduksjoner, men justeringene er nødvendige markedstilpasninger som sikrer bærekraftig konkurransekraft i et krevende marked, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

- Vi håper tilbudet om frivillige sluttavtaler vil bli positivt mottatt hos våre ansatte og at dette løser behovet for bemanningsreduksjon, avslutter han.

Ledelsen i Kongsberg Maritime AS understreker at bemanningsreduksjonen ikke vil ha noen innvirkning på bedriftens leveranseevne, inngåtte kontraktsforpliktelser eller langsiktige satsning.

Omsetningssvikt

Kongsberg Gruppens største forretningsområde, Kongsberg Maritime, omsatte for 627 millioner kroner mindre i første kvartal enn samme periode i 2016. Omsetningen for januar, februar og mars ble 26 prosent mindre i år.

De ansatte har en stund følt på frykten om en slik melding. Senest 16. mai omtalte Lp tallene. Tillitsvalgt i Tekna, Geir Hasnes uttalte da at han håpet det ikke ville føre til slike skritt som nå er tatt.

Kommentarer til denne saken