Gå til sidens hovedinnhold

Kjempetabbe da NFK tapte – må ut i kvalifisering

Artikkelen er over 1 år gammel

NOTODDEN: (NFK – Start 0-2) Notodden må spille kvalifisering for å unngå nedrykk fra 1. divisjon. Det ble klart etter at laget tapte 0–2 hjemme mot Start lørdag.

NFK kunne lagt press på Strømmen, som fikk sin siste seriekamp utsatt på grunn av dårlige baneforhold lørdag. Med seier hadde Notodden passert Strømmen på tabellen, men med 0-2-tap for Start blir dermed Strømmens kamp mot Sandnes Ulf uvesentlig for telemarkingene.

– Start er et bedre lag enn oss. Vi ble ikke overspilt, men de er litt bedre i alt. Det viser også tabellen. Men jeg synes vi gjør et real forsøk, sier Dokken etter 0-2-tapet.

– Vi hadde en kampplan om å henge med, men vi får et billig mål imot og Start er bedre enn oss. Nå blir det to spennende kvalikkamper. Vi har god erfaring med kvaliker, og det er ikke noe problem å motivere seg til det, sier Even Parkstad Johansen.

To av Ramsland

NFK ble tredje sist i 1. divisjon, og skal dermed ut i kvalifisering om retten til å spille i landets nest øverste divisjon neste sesong. Motstander i kvaliken blir Åsane, som slo Kvik Halden i 2. divisjonskvaliken.

Start tok kommandoen over lørdagens kamp i Idrettsparken, og fikk betalt etter 27 minutter. En fryktelig tabbe av Morten Renå Olsen bidro til Starts 1-0-scoring. Olsen skulle slå et tilbakespill med yttersiden av foten, men pasningen gikk rett i beina til Martin Ramsland, som plutselig var helt alene med NFK-keeper Espen Vasby. Ramsland gjorde ingen feil, og dermed var gjestene foran.

Notodden fikk løftet spillet noe etter sidebytte, men etter 58 minutter var Ramsland på farten igjen. Angriperen avsluttet et fint Start-angrep i mål til 2–0.

Flere mål ble det ikke på Notodden lørdag, og dermed skal Kenneth Dokkens gutter ut i kvalifisering.

Kommentarer til denne saken