Kim Rune Hagen(30) -Jeg har vært langt nede, men skal klare meg

Tøffe tider: Kim Rune Hagen er blant dem som hister alle inntekter fordi konserter er avlyst. Han kommer til å søke kompensasjon, men er usikker på hvor mye det vil gi. Bildet er fra Telemarksveka 2019.

Tøffe tider: Kim Rune Hagen er blant dem som hister alle inntekter fordi konserter er avlyst. Han kommer til å søke kompensasjon, men er usikker på hvor mye det vil gi. Bildet er fra Telemarksveka 2019. Foto:

Sangeren Kim Rune Hagen fra Heddal innrømmer at det har vært tøft etter at alle jobber, og dermed inntekter, ble avlyst som følge av Koronaen. Han regner regner med at han vil tape rundt 500 000 kroner i år.

DEL


Fra 4. mai kan frilansere egen næringsdrivende og/eller frilansere søke om kompensasjon for helt eller delvis tap av inntekt i april, som følge av Korona-restriksjoner. Dette er en midlertidig ordning.

Kun småjobber

Kim Rune Hagen er en av mange frilans sangere som måtte avlyse jobbene. Han er glad de nå kan søke kompensasjon, men vet ikke hvor mye penger det vil utgjøre.

-Jeg har ikke regna på det ennå. Akkurat nå jobber jeg på lageret på Bohus, og har hatt noen vakter på kundeservice hos DFDS Seaways Oslo. Så jeg er en av de heldige som har inntekt, men det blir ikke mye ut av de små jobbene. Jeg merker bortfallet av inntekter godt. I løpet av året vil jeg tape rundt 500 000 kroner. Jeg var ganske langt nede i midten av mars, da jeg så alt det som skjedde. For øyeblikket er det 2000 kroner i foretakskassa. Jeg er veldig glad for at jeg hadde en bra periode i januar og februar, ellers ville det blitt knalltøft. Men jeg skal klare meg.

Har tatt grep

-Når det er sagt, har jeg også tatt noen grep. Blant annet har jeg flytte fra Oslo og hjem til Tinnebyen. Det er dyrt å bo i Oslo, dessuten fikk jeg jobb her på Notodden. Og som eier av bolig, har jeg mulighet til å få avdragsfrihet på boliglånet. Noe som bidrar til at totalutgiftene blir mindre, sier Kim Rune.

-Uansett blir dette et rart år. Jeg satser på at julekonserten kan gå som planlagt. Vanligvis er jeg optimist, men akkurat nå har jeg liten tro på at jeg kan ha konserter tidligere. Å holde konsert for kun 50 personer er ikke lønnsomt. Da måtte jeg tatt 500 kroner i billettpris, og det gidder ikke folk betale for å høre meg.

Slik er kriteriene

Denne midlertidige ordningen skal kun kompensere inntekt som man har mistet på grunn av Korona-utbruddet. Det forutsetter at man selv dekker inntektstapet for de 16 første dagene. NAV dekker 80 prosent av tapet på inntekter inntil 6G (Folketrygdens grunnbeløp.) Man kan være fylt 18 år, ikke ha fylt 67 år, ha hatt en årlig inntekt tilsvarende 0,75G (74 894 kroner) som selvstendig næringsdrivende og/eller frilanser, ikke mottatt annen utbetaling fra NAV som kompenserer det samme inntektstapet. Mer informasjon finnes på Nav.no
Artikkeltags