Gå til sidens hovedinnhold

Kampen om hvem som skal drifte Kongsbergbanen er utsatt

Hvilket togselskap som skal drifte regionaltog i fra Kongsberg mot Drammen og Oslo blir klart først i starten av 2024.

Driftsstarten av trafikkpakke 4, som omfatter flere linjer i Oslo-området, ble i slutten av juni utsatt ett år som følge av koronapandemien.

Også trafikkpakke 5, som omfatter Porsgrunn-Notodden, utsettes med ett år. Det gjøres for å sikre operatørene nok tid mellom pakke 4 og 5.

– Utsettelsen av trafikkpakke 5, som består av de resterende persontogtilbudene på Østlandet, er også ønsket av togselskaper som er prekvalifisert til å delta i konkurransen om pakken, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Trafikkpakke 5 omfatter regionaltogtilbudene Skien-Eidsvoll og Drammen-Lillehammer, samt lokaltogtilbudene på strekningene Porsgrunn-Notodden, Dal-Drammen, Kongsvinger-Asker og Kongsberg-Eidsvoll.

Trafikkstart blir i desember 2025. Konkurransegrunnlaget sendes ut i februar-april om to år, mens det vinnende tilbudet offentliggjøres i februar eller mars 2024.

Ved at trafikkstarten flyttes til desember 2025, sikres dessuten at det nye dobbeltsporet på Vestfoldbanen mellom Drammen og Kobbervikdalen er i drift innen den tid. Fremdriftsplanen er nemlig endret slik at sporene skal være klare høsten 2025.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken