Om en uke, lørdag 3. desember, henges ønskelappene opp på det store treet på Torvet. Da er det fint om de fleste ønsker har kommet inn. Julegaveaksjonen gleder hvert år barn fra 0-18 år i familier som opplever en litt for trang økonomi i øyeblikket.

Tøft år for mange

- Vi regner med at akkurat i år kan det være enda flere foreldre som synes det er vanskelig å oppfylle barnas ønsker til jul. En del ønsker har vi fått inn, men vi er redd for at noen kanskje synes det er flaut eller skamfullt å ta kontakt og be om en gave. Det er det absolutt ikke. Vi vil at alle barn i Notodden skal få gaver og gleder til jul. Som samfunn har vi råd til å oppfylle de ønskene, sier Anita.

Det er sendt ut informasjon til familier via Flyktningtjenesten, Nav og andre instanser - og nå ønsker de å minne om at det begynner å haste litt. De ønsker flest mulig ønsker inn i løpet av neste uke før 3. desember.

Anonyme ønsker

- Alle henvendelser behandles med respekt og helt anonymt. Det er bare jeg som vet navn for å få levert gavene til riktige familier. Så ta kontakt hvis du er i en slik situasjon i år at det er vanskelig å få råd til gaver til barna, sier Ellen.

Hun tar imot ønsker på telefonnummer 970 53 374 eller på e-post til [email protected]

Gaveønsker vil bli hengt opp fortløpende på julegrana på Torvet fra 3. desember. I tillegg kan man støtte økonomisk med et valgfritt bidrag på Vipps til nummer 11150 eller på konto 2699.43.27657