Ønskene ble revet bort på en time

Kjell Gjersten og Ellen Dankertsen fra Røde Kors samt Eva B. Øverland og Simon Løvik fra Frivilligsentralen tok imot gaver ved treet lørdag.

Kjell Gjersten og Ellen Dankertsen fra Røde Kors samt Eva B. Øverland og Simon Løvik fra Frivilligsentralen tok imot gaver ved treet lørdag.

Artikkelen er over 2 år gammel

29 ønskekort ble hengt opp på juletreet lørdag formiddag - én time senere var alle ønskene i ferd med å bli oppfylt.

DEL

- Det er helt utrolig koselig at så mange vil glede barn i familier som ikke har råd til å oppfylle alle ønskene selv. Nå håper vi bare at foreldre som er i den situasjonen ikke kvier seg for å levere inn barnas ønsker. For det er veldig mange som gjerne vil hjelpe, sier Ellen Dankertsen i Notodden Røde Kors.

Etter at Telen skrev om den nye førjulsaksjonen i regi av Frivilligsentralen og Røde Kors tidligere denne uken, har det vært folk ved treet jevnt og trutt hele uken. Men det var først på lørdag de første ønskekortene kunne henges opp. Noen har leita rundt treet, andre har vært inne i butikkene og spurt etter kortene.

Og da kortene ble hengt opp i løpet av julemarkedet lørdag formiddag, sto folk på plassen og ventet med å plukke med seg et kort. Brått var alle tatt. Men det vil bli hengt opp flere - så fort ønskene kommer inn.

Mange gikk rett til butikkene og kjøpte det som sto på kortene: "Gutt 1 år: klær", "Gutt 12 år: Techno-lego", "Jente 7 år: dukke", Gutt 5 år: Lego", "Gutt 1: puslespill i tre" og "Jente 7 år: klær til Baby Born-dukke" for eksempel.

- Det er så moro å se givergleden. Så nå håper vi virkelig at alle barn i Notodden og omegn skal få ting de ønsker seg til jul. Det er bare å levere inn ønsker til Røde Kors og Frivilligsentralen. De håndteres helt anonymt. Det er bare Ellen Solberg Eliassen som vet hvem som skjuler seg bak "gutt 7 år" og "jente 12 år", sier Eva B. Øverland.

Artikkeltags