- Det ville glede oss mye dersom kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil foreta den offisielle åpningen på festivalens hovedscene, skriver festivalleder Jostein Forsberg, som gjerne vil ha med statsråden på mer av programmet også.

- Skulle det passe inn i et ellers travelt program inviterer vi også ministeren til å besøke elevene ved Little Stevens Blues School, festivalens Bluessymposium og til middag umiddelbart etter åpningen. Kulturministeren er ellers hjertelig velkommen til å være vår gjest under hele festivalen dersom hun skulle ønske det, skriver Forsberg.

Regner med 35 000 besøkende

Den offisielle åpningen skjer som vanlig torsdag kveld i Hovigs Hangar på Torget, og neste års festival arrangeres i perioden 3. til 7. august. Som vanlig vil også NBFs bluespris bli utdelt under åpningen, og en del av musikerne vil bidra.

Festivalledelsen forventer om lag 4 000 mennesker under åpningsseremonien, og et besøk på rundt 35 000 mennesker under hele festivalen.

- Notodden bluesfestival har som mål å være Europas beste bluesopplevelse, og videreutvikle Notoddens status som Europas blueshovedstad, skriver Forsberg.

350 dugnadsarbeidere

Han opplyser også at festivalen tidligere var knutepunktfestival for musikksjangeren blues i Norge, og er kjent som en av Europas viktigste bluesfestivaler.

Trettebergstuen får også vite at gjennomføringen av festivalen er basert på dugnadsinnsats fra 350 frivillige, og at festivalen har et sterkt lokalt engasjement.

Trettebergstuen er for øvrig fra Hedmark og valgt inn i regjeringen for Ap.