Gå til sidens hovedinnhold

Johaug har bauta laget av Jørgen

Det har også kommet artige oppdrag som en konsekvens av kompetansehevingen knyttet til gravsteiner. Fra Dalsbygda tikket det inn en melding fra Johaug...

– Vi har hatt gleden av å kunne levere en bauta på hjemgården til skidronninga Therese Johaug. Vår datter Lisbeth Høyland har gått i lære hos oss på Notodden og senere flyttet til Tolga og driver der med gravstein som tilleggsnæring på gården. Familien Johaug kontaktet oss om å få realisert en drøm om å sette opp en bauta på gården. De ønsket å hedre deres forgjengere og takke for den jobben de hadde gjort på gården og som hadde lagt grunnlaget for det familien i dag lever av. Bautaen er fra deres eget steinbrudd på gården i Dalsbygda. Vi hentet det 3 tonn tunge emnet, bearbeidet dette, sier Jørgen Høyland. Historien strekker seg tilbake til 1612 da Jo Haug kom til gården.

– Vi ser også at det er stadig flere som ønsker å oppgradere gravsteiner etter forfedrene sine, så det er et marked vi nå går aktivt inn i. Har en stein to navn, kan den eksempelvis slipes om slik at den blir en minnestein for en hel generasjon om ønskelig, sier Høyland.

Kommentarer til denne saken