- Det har ringt i ett, bekrefter ansvarlig ved kommunens vaktsentral, Inger Line Hamre, til Telen.

- Mange trodde først at problemet var hjemme hos dem selv. Men da vi fikk ut informasjon gjennom media og Facebook, og det begynte å komme vann i kranene i 02-tida, roet det seg.

Hun antar og håper at de fleste nå skal ha fått vannet tilbake i kranene.

- Vi fikk akkurat beskjed nå om at noen på Tinnesmoen og Meaksmoen kan ha litt dårlig trykk på vannet, og det jobber vi med nå.

- Det er dessuten noen som ikke har fått vann, og de har vi varslet. Det dreier seg om de hybelhusene, samt forretnignslokalene i nærheten av Uno-X. De har fått beskjed om at de må ta kontakt med oss, forklarer hun.

Mandag starter graving

Først i morgen kan arbeidet med å kartlegge hvorfor vannledningen sprakk komme i gang. Da vil kommunen graves seg ned i asfalten ved Uno-X for å se hva som har skjedd. I mellomtiden er stasjonen stengt og sperret av.

- Bruddet må jo repareres, men hvor omfattende det er vet man jo ikke før man har fått gått inn og sjekket det, sier Hamre.

Da Telen var ute ved Uno- X søndag morgen, var det satt opp sperringer rundt hele stasjonen. Flere stedet hadde asfalten sprekker og ødeleggelser.

- Vannet har tatt mye masse der, derfor har vi sperret av for å unngå at vi får synkehull eller uhell. Området er sperret av, og man må ikke gå forbi sperringene, understreker vaktansvarlig Hamre.

Hun oppfordrer alle som har brunt vann i springen om å la vannet renne til det er klart, gjerne gjennom hageslangen.