SELJORD: Søndag kveld la moren fra Seljord ut det urovekkende innlegget på Facebook. Innlegget spredte seg raskt, også blant notoddinger, og er delt over 930 ganger.

Skummelt og ubehagelig

I innlegget beskriver hun hvordan mannen i bilen så ut, og hvor hendelsen skjedde. Nå er moren fast bestemt på å finne mannen som gjorde dette mot datteren hennes.

– Hun opplevde dette som skummelt og ubehagelig, skriver moren om datterens opplevelse av hendelsen.

Mannen brukte ord som: «dette er ikke farlig» og «at han bare skulle ned til sentrum».

I kommentarfeltet svarer moren at saken skal anmeldes til politiet.

Kom seg unna

– Hun fikk inntrykk av at han var på vei til å løsne beltet og komme ut av bilen, men at noen var i nærheten som gjorde at han ombestemte seg, skriver moren til 12-åringen i innlegget.

Bekymringen sprer seg

Småbarnsmoren Anne Sofie Småkasin (25) er en av notoddingene som har delt innlegget.

– Det er en utrolig ekkel situasjon å lese om, og jeg håper virkelig aldri mine barn kommer til å oppleve noe som helst liknende, forteller Anne Sofie til Telen.

– Dette er alle foreldres største mareritt.

– Datteren min Pernille Aleksandra bare er tre år, så har det ikke blitt pratet så mye om enda.

Pernille Aleksandra har allerede begynt å prate om andre barn som får lov å gå alene, og at hun gleder seg til at hun er stor nok til å gjøre det selv.

– Da pleier jeg å fortelle henne at hun aldri må gå alene ut i mørket, eller en annen vei enn den hun har fortalt til meg.

– Så fort hun blir gammel nok til å kunne gå rundt alene, kommer jeg til å snakke med henne om at skumle situasjoner kan oppstå, uten at jeg skremmer henne.

– Meld fra

– Ta en prat med barna dine om å sette seg inn i ukjente biler. Det viktige er å finne ut av om det er av omsorg eller for utnyttelse. Meld ifra om noe liknende hendelser skjer her på Notodden, sier politioverbetjent Geir Andreassen ved Notodden politistasjon.