Utøveren fra Snøgg var favoritt på forhånd til å kopiere fjorårets seier, men hun gjorde det unødvendig spennende for seg selv. Før siste omgang lå hun på 2. plass - drøye meteren bak Helene Ramslien. Men etter et solid sistekast vant hun konkurransen med nærmere halvannen meter.

Skulle ha gullet

Julie gikk i ringen til det siste kastet med et mål for øye. Sikre seg gullmedaljen. I en svært presset situasjon dro hun fram et vinnerkast på 53,93 meter, og satte samtidig en solid personlig rekord. Best når det gjelder passer godt som beskrivelse av snøggeren.

– Denne gullmedaljen skulle jeg bare ha. Jeg merket med en gang at det var et godt kast. Det er litt spesielt å være favoritt i et stort mesterskap, man får litt mer press på seg da, sier gullvinneren, som har gjort det til vane å prestere godt når hun trenger det som mest.

Tidligere i år satte hun personlig rekord da hun var med landslaget som hospitant i Byrkjelo, og hun gjorde det samme under Värdsungspelen i Sverige.

Jevnt over 50 meter

Hun har denne sesongen kastet over 50 meter i alle stevnene hun har deltatt i, og er ubeseiret mot norsk motstand. Vinnerkastet i helgen gir hele 1155 poeng på Tyrvingtabellen. 1000 poeng regnes som godt nasjonalt nivå.

– Det er ekstra moro at lengdene gir så mange poeng. Det betyr at jeg har et godt nivå inne, og det er med på å gi ytterligere motivasjon til å trene og bli bedre, sier Julie, som fyller 16 år i oktober – og som dermed konkurrerte i 16-årsklassen i NM.

I UM kastet hun med slegge som veier tre kilo. Om snaue 14 dager skal hun delta i junior-NM, og da er det slegga på fire kilo det skal konkurreres med.

– Det blir selvsagt tøffere, men jeg håper å prestere godt der også, sier hun.

Starter på videregående

Onsdag starter en ny skolehverdag for 15-åringen. Nå står videregående for tur, og det er lærer som er målet med utdanningen. I tillegg til friidretten driver hun også med sang og musikk på fritida, og senere i høst skal hun delta i fylkesfinalen av Ungdommens kulturmønstring. Det har også vært kontakt mellom familien og skolen med tanke på fravær i forbindelse med idretten. Det er ikke noe eget treningsopplegg for friidrettsutøvere på Notodden videregående skole – slik som det er for håndball- og fotballspillere.

– Jeg får ikke mulighet til å trene i skoletida, men jeg setter stor pris på at de vil legge til rette i forbindelse med samlinger og konkurranser.

Gått veien før meg

I forkant av årets sesong meldte sleggekaster Sarah Mikkelsen overgang fra Brevik til Snøgg Friidrett. 20-åringen vant senior-NM tidligere i år, og har blitt et forbilde for Julie.

– Hun har gått gjennom det jeg gjør nå, og jeg lærer mye av Sarah. Vi har hatt samme trener i flere år, men i år meldte både Sarah og trener Peer Olav Moen overgang til Snøgg Friidrett. Det var Peer Olav som fikk meg til å satse på slegge da jeg startet som 12-åring, sier Julie – som nå drømmer om landslaget i framtida.

– Det er dette jeg vil satse på, og så lenge jeg opplever framgang er det ingen problemer med motivasjonen, smiler gullvinneren.

Bronse til Christian

Snøgg Friidrett hadde også med utøverne Markus Nesholen og Christian Bredesen i mesterskapet i Trondheim. I 15-årsklassen ble Markus nummer 10 på 800 meter med tida 2.15,44. Christian deltok i 17-årsklassen, og ble nummer ni på 800 meter, sju på 400 meter og tre på 2000 meter hinder. Han oppnådde tidene 2.12,03, 55,96 og 6.28,50.