Gå til sidens hovedinnhold

Ingen pusekatter

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Kjære politikere i Notodden: Hva er det som skjer om dagen? Har dere glemt at dere er unge meningsytreres forbilder, at dere skal bygge og inngi tillit?

Vi skjønner alle at det kan gå en kule varmt for dere. At dere kjemper deres kamper, og står opp for prinsipper og overbevisninger, men med hva slags type virkemidler? Hvordan kan dere gå ut med udokumenterte påstander, beskyldninger og angrep mot meningsmotstandere, for deretter å skulle lære vår oppvoksende generasjon verdien av dialog og samarbeid?

Vi er, i politikken, som på så mange områder i vårt lokalsamfunn, helt avhengige av at unge notoddinger kjenner seg trygge for å tørre å dele sine meninger og ønsker for Notodden. Vi trenger deres ferske blikk, deres engasjement, deres mot til å tenke framtidsoptimistiske løsninger.

Men det overrasker kanskje ikke så mange om de velger å takke nei til framtidige politiske verv når de bevitner det tøffe debattklimaet dere har vist oss de siste ukene. "Jeg er ingen pusekatt" sa Gerd Liv Valla, da hun i sin tid ble konfrontert med beskyldninger om en trakasserende lederstil.

Det er heller ikke pusekatt-takter vi har sett fra dere lokalpolitikere i det siste.

Kommentarer til denne saken