Olje- og energiministeren kommer til Telemark

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

NOTODDEN: Olje- og enerfiminister Tord Lien (Frp) og hans forgjenger Ola Borten Moe har meldt sin ankomst når Notodden er vertsskap for Telemark Energiforum den 29. september.

DEL

Det er Telemark Technologies som arrangerer denne viktige og framtidsretta konferansen i samarbeid med Vest-Telemark teknologipark og Telemark fylkeskommune.

- Det er viktig at toppfolka i den internasjonale energibransjen samler seg i Telemark, sier direktør i Telemark Technologies Torgeir Straand i en pressemelding.

Den lave oljeprisen har snudd opp ned på hele bransjen, og det gir nye muligheter mener den kreative gründeren som nylig stakk av med Nyskapingsprisen til NHO.

- Det gjelder å smi mens jernet er varmt. Vi i Telemark må lytte til folkene som tar avgjørelsene i de store selskapene. vi må vite hva som burde satses på og hva slag utfordringer de har, fortsetter Straand.

En av de er Ola Borten Moe, tidligere olje- og energiminister. Han gikk fra ministerstillingen til å bli direktør i SIVA. Nå har han startet oljeselskap i nedgangstider. Han vil fortelle om behovene og strategien til det nye oljeselskapet OKEA, som har hovedkontor i Trondheim.

- Det er viktig å se hvordan man kan jobbe effektivt for å få kostnadene ned, sier Borten Moe.

Den tidligere ministeren deltar også på Telemark Energiforum for å knytte kontakter i bransjen.

- Vi må samarbeide etter nye mønster i denne bransjen. Det er moro å se at konferansen har fått så stor oppmerksomhet  blant de viktige beslutningstakerne, sier Straand, som er i startgropen på et omfattende vannrensingsprosjekt.

Han er overbevist om at dette er tiden for nye satsinger for å øke effektiviteten og få ned kostnadene i energiproduksjonen.

- I Norge har vi lange tradisjoner innenfor vannkraft, olje, gass og mineraler. Østlandet har Norges desidert største subsea-klynge, og er i sterk vekst. Energimarkedet krever reduserte kostnader. Det er nye krav til effektivisering og nye måter å organisere arbeidet på. Vi konkurrerer med nærmarkeder i Europa med 55 prosent lavere lønninger, samt en halvert oljepris. Telemark Energiforum presenterer Norges ledende stemmer i næringslivet og myndighetene. Fokus på konferansen vil være på nye løsninger, innovasjon og nyskaping. Hvordan redusere kostnader og inngå strategiske allianser som en del av dette, sier Straand, som onsdag 30. september vil presentere og demonstrere Telemark Technologies sin nye ECO Fiber. Dette er en ny teknologi selskapet mener vil gi stor effektiviseringsgevinst for oljesektoren og revolusjonere håndteringen av miljøforurensing i vann.

I tillegg til Olje- og energiminister Tord Lien og direktør i OKEA Ola Borten Moe kommer også blant andre professor ved BI Torger Reve, executive vice president i Statkraft ASA Steinar Bysveen, executive vice president i Kongsberg Gruppen ASA Hege Skryseth og FMC-direktør for Europa og Afrika Rune Thoresen med flere.

 

Artikkeltags