– Alle skal få penger

Oslo  20150726.
Lyn 13 scorer mot Huk Broilers på Ekebergsletta i Oslo under første kampdag i Norway Cup 2015 søndag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Oslo 20150726. Lyn 13 scorer mot Huk Broilers på Ekebergsletta i Oslo under første kampdag i Norway Cup 2015 søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringens mål er å gi idrettslagene full momskompensasjon.

DEL

Det sier statssekretær i Kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også Idretten mangler 56 millioner

– Singler i glass

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) har bedt kulturministeren om rydde opp i momskompensasjonen. Lotteritilsynet har godkjent søknader for 181,2 millioner kroner, men det mangler 56 millioner på at det gis full kompensasjon.De resterende pengene mener Borgundvaag vil komme på plass i løpet av året.

– Jeg hører glasset single rundt Trettebergstuen. Det siste hennes regjering gjorde på vei ut av kontorene, var å kutte i bevilgningen, påpeker Borgundvaag.

– Det er umulig å vite før søknadene er godkjent hvor stort beløp som må bevilges. Idretten fikk full momskompensasjon i fjor, og vårt mål er at idretten skal få kompensert sine momskostnader, sier han.

Avkorting

I årets statsbudsjett ble det opprinnelig avsatt 66 millioner kroner til formålet. Beløpet ble først økt etter forhandlinger med Venstre og KrF og deretter i revidert budsjett. Likevel mangler det altså 56 millioner.

Borgundvaag påpeker at det kun er Ap-politikerens egen regjering som har gitt avkorting, med 10 prosent i 2012.

– Hun bør derfor holde seg for god til å kritisere regjeringen for å avvente til søknadsprosessen er ferdig med å bevilge det riktige beløpet, legger han til. (ANB)

Artikkeltags