– Påmeldingen er i gang, men det er noen ledige plasser igjen hvis det er ungdommer i distriktet som har lyst til å bli med på en helg fylt med spilling og moro fra 23.-25. mars, sier Bård Skeie, som har vært én av arrangørene helt siden starten for 15 år siden.

Den gang, da datamaskiner måtte kobles sammen fysisk for å spille mot hverandre, var det to kamerater som savnet tilbudet. De dro i gang selv, og det ble så populært at de måtte leie Bergtun for å få plass til alle.

– Det var kontraster den gang, med de råeste maskinene kombinert med utedo og porselenssikringer i det gamle bygget, smiler Bård som tenker tilbake.

 

Siden har Loco-LAN vokst seg til 50 spillere som samles i gymsalen på Gvammen skole.

Deltakerne har selv med mat som holder fra fredag til søndag – og i løpet av helgen blir det spillekonkurranser, kreativ konkurranse og datakabinettkasting for å få spillerne ut i frisk luft i en pause.

– Alle fra 8. klasse og oppover er velkommen. Meld dere på, oppfordrer Skeie. Til tross for en rivende utvikling innen både data, nett og spill, synes det like populært fortsatt å spille sammen en hektisk helg.