TV2 ønsker neste Farmen i Hjartdal

PÅ JAKT ETTER GÅRD: Vil programleder Gaute Grøtta Grav kunne presentere neste Farmen-gården i Hjartdal om et halvt års tid?

PÅ JAKT ETTER GÅRD: Vil programleder Gaute Grøtta Grav kunne presentere neste Farmen-gården i Hjartdal om et halvt års tid? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Allerede til sommeren kan det være Farmen-innspilling i Hjartdal kommune, hvis TV2 får det som de vil.

DEL

Hjartdal-ordfører Bengt Halvard Odden har satt hjulene i sving etter at han torsdag ettermiddag fikk en spennende telefon fra produksjonsselskapet Strix. De ønsker seg til én av bygdene i Hjartdal – men trenger hjelp for å finne den rette gården.

– Vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å få til dette. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Hjartdal kommune har både de rette omgivelsene, folkene og kulturhistorien for å skape en flott Farmen-sesong, sier ordføreren til Telen, vel vitende om at selskapet også er i kontakt med et par andre kommuner.

Må finne gård

Telen skrev allerede i august at Øvre Telemark var interessant for Farmen-skaperne – og nå har de altså pekt seg ut Hjartdal som ett av favorittområdene. De har både fått anbefalt Hjartdal-bygdene til Farmen – og kjenner litt til Tuddalsområdet på grunn av TV-produksjoner på andre siden av Gaustaråen.

– Dem ønsker å gi årets Farmen-opphold en tilknytning til fjellet. Så nå står og faller alt på om vi klarer å finne en egnet gård. Det er ikke et krav, men gjerne en fjellgård som oppfyller alle behovene. Blant annet må den ligge i nærheten av et vann, ha det rette tidsbildet, minst ha både hovedhus og låve, men gjerne også flere bygninger, ha jordsmonn for dyrking, – og ligge i et område uten synlig, moderne infrastruktur som veier og høyspentledninger, forteller ordfører Odden.

Han har allerede noen aktuelle gårder på blokka – og har som mål å gi Strix en mappe med informasjon allerede i neste uke, selv om han har fått to-tre uker på seg. Eierne må være villige til å leie ut gården fra mai til og med oktober. Helst bør gården være fraflyttet – eller så må eier være villig til å flytte ut i samme periode.

– Vi har det som trengs

Ordføreren synes det ville være veldig stas hvis Hjartdal fikk Farmen-innspillingen.

– Ikke alt skal være så seriøst og formelt hele tiden, noen ganger er det gledesfylte og uhøytidelige vel så god reklame for kommunen. Jeg mener jo at den kunnskapen om kulturlandskap som finnes spesielt i Hjartdal og kulturtradisjonene vi har med folkemusikk, dans, rosemaling, bunader og annet håndverk – og ikke minst det rekvisittlageret som ligger inne på museet i Bondal må være helt ypperlig for et slikt formål. Og så har vi vel en del personligheter som vil gjøre seg godt på TV også, sier Odden med et smil.

Ett av høydepunktene i Farmen-serien hver uke er det store markedet som deltakerne får reise til. Der er det ofte lokale statister som bidrar, og det mener ordførere skulle fint la seg løse av hjartdølene.

– Det var også et krav om at det ikke var støy fra toglinjer – og det har vi null problemer med å oppfylle, ler Bengt Halvard.

Artikkeltags