Heddal mølle står fortsatt tom

<B>Tomt:</B> Hjartdals tusenårssted står fortsatt ubrukt.

<B>Tomt:</B> Hjartdals tusenårssted står fortsatt ubrukt.

Artikkelen er over 8 år gammel

I 2000 ble Heddal mølle valgt som tusenårssted i Hjartdal kommune. Planene og ønskene om å gjøre noe, er til stede. Det eneste som mangler er penger. Randi Jøsendal Johansen Tlf. 932 34 200 - randi.josendal.johansen@telen.no

DEL

– For ti år siden, da Heddal mølle ble valgt som tusenårssted, fikk vi tildelt rundt 100.000 kroner til å realisere eventuelle planer omkring mølla. Dette var dessverre for lite penger til at vi fikk gjort de store forandringene, forteller Frøydis Hagene Skoje, styreleder i Stiftelsen Heddal Mølle Nye Muligheter.

Verbal støtte

Stiftelsen hadde ønsker om å gjøre mølla til et skog- og tresenter for bedrifter i Telemark, men på grunn av for lite penger ble ideen skrinlagt i 2005.

– Ideen fikk mye støtte i lokalsamfunnet, men det meste var verbalt. Og for at vi skulle kunne gjøre noe som helst, både var og er vi helt avhengige av økonomisk støtte så vel som verbal, sier Hagene Skoje.

Hun understreker at det ikke er mangel på ideer det står på, men heller mangel på penger.

Restaurering

I høst derimot, fikk ildsjelene bak mølla 500.000 kroner i støtte fra Stiftelsen UNI og Hjartdal kommune til å rehabilitere det gamle bygget. Da ble blant annet gavlvegger restaurert og ødelagte og råtne stokker skiftet ut. Likevel er det ikke klart når mølla vil stå klar til bruk.

– Vi har et ønske om å kunne bruke mølla som det kulturstedet det er, med utstillinger, konserter, salg av lokal gårdsmat og turistinformasjon. Men bevaring av kulturminner er ofte både tålmodighets- og tidkrevende, så det er vanskelig å si noe om når den vil stå ferdig, sier Hagene Skoje.

Artikkeltags