10 damer skal drive èn hytte

VERTER: Grethe Tangen, Anne Ulven og Ann Heidi Alfredsen er tre 10 damer som i sommer jobber dugnad på Stavsro-hytta.FOTO: ASBJØRN TORGERSEN

VERTER: Grethe Tangen, Anne Ulven og Ann Heidi Alfredsen er tre 10 damer som i sommer jobber dugnad på Stavsro-hytta.FOTO: ASBJØRN TORGERSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

STAVSRO: Med drøm om å drive turisthytte har 10 damer slått seg sammen for å drive Stavsro-hytta i sommer.

DEL

Stavsro-hytta som ligger mellom Tuddal og Rjukan, har vært mer eller mindre lukket de to siste årene. Det har falt en gjeng damer tungt for brystet.

– Derfor tar vi utfordringen og skal sørge for å holde Stavsro-hytta åpen i sommer, sier Grethe Tangen fra Porsgrunn til TA.

– En drøm

Mange har kommet til stengt dør på Stavsro de to siste sommerne. Det har ikke gått upåaktet hen.

– Vi er flere som har hatt en drøm om å drive et sted som Stavsro. Når også eieren kom med et forslag om at vi godt kunne få drive denne hytta i sommer, var det ikke nei i vår munn, forteller Anne Ulven. En annen av de tre som sist helg åpnet hytta for veifarende og fotturister.

– Felles for oss alle, er at vi har hatt en drøm om å drive et sånt sted. Tilfeldighetene har brakt oss sammen for å ha Stavsro åpen. Først to helger. Deretter seks uker i sommer, forklarer tredjemann i åpningsteamet, Ann Heidi Alfredsen fra Kongsberg.

Startsuksess

Selv om TA var første gjest på åpningsdagen, var det tre unge menn fra Vestfold som var de første kundene på lørdag.

– Hei. Ser at dere har åpen hytte. Vi vil gjerne få kjøpt kaffe og vafler, sa tre gutter fra Tønsberg.

De røpet at de var på tur til Vemork for å hoppe strikk i juvet.

– Var vaflene gode da?

– Fantastisk godt med en vaffelstopp, sa vestfoldingene.

– Skriv gjerne at vi har Telemarks beste rømmegrøt også. Det er ikke skryt altså, sier de tre vertene i det TA takker farvel. Endelig har Stavsro-hytta åpnet. Og takket være 10 driftige hunnkjønn i alderen 15 til 63 år som er villige til å jobbe dugnad for å få sving på dette stedet hvor tusenvis av turister gjerne starter ferden opp mot Gaustatoppen fra nå av og langt ut i september.

– Nå håper vi også at de som har ansvaret for doene ved parkeringsplassen får dem åpnet. 17. mai, da vi testet Stavsro var de stengte. Det er veldig lite turistvennlig, sier de tre damene som hadde første vakthelg, før det braker løs på alvor 4. juli.

– Fra da har vi åpent hver eneste dag i seks uker, sier Grethe Tangen og de andre med brede smil.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken