Til kommende korpsforeldre: Etter å ha sett på programmet Lindmo på NRK fredagskvelden den 22.04.22, våknet gode korpsminner til liv igjen hos meg både fra å ha vært korpsmedlem i min hjemby og som korpsmamma i Notodden Pike og Guttemusikkorps i mange år.

Hos Lindmo fikk vi høre om Sigrid Bonde Tusvik som har startet et prosjekt med å tilby innvandrerkvinner lære seg å spille et korpsinstrument med mål om å marsjere foran kongen 17 mai i år.

To kvinner som er med i dette korpset fortalte sin historie og begge la vekt på at felleskap var en viktig del av det de opplever med å være med i prosjektet til Tusvik.

Det er her jeg kjenner igjen den gode følelsen med å være med i et musikkorps. Her får alle være med uansett bakgrunn og spilleferdigheter.

Det som er viktig med å være med å spille i et korps er at alle har like uniformer, det er musikken i sin helhet som høres, her skiller det ikke på om du er supergod på instrumentet ditt eller ikke, her bidrar alle på sitt nivå.

Det å være med i et korps er mere enn å spille og marsjere på 17 mai. Det er arrangeres konserter og turer i inn og utland. Kjempemoro å få være med på.

Jeg har ofte hørt at det er så mye dugnadsjobbing for foreldrene når barna er med i korps. Dette stemmer ikke og det er ikke noe mere jobbing enn i idretten. Dette vet jeg også noe om da jeg har vært fotballmamma i mange år også.

Inger Lise Wølner i Notodden Pike og Guttemusikk fortalte for noen dager siden i Telen at det planlegges oppstart av korpset igjen. De ønsker å starte rekrutteringen i samarbeid med skolene i kommunen. Så flott, tenkt å ha korpset tilbake på 17 mai om noen år. Vi har et ganske stusselig barnetog i dag med kun et korps i rekkene.

Til dere foreldre som har barn som ønsker å være med i korpset når den tid kommer, la de få lov og dere vil være trygge på at de vil oppleve et sunt og godt fellesskap.

Til slutt vil jeg referere til en kommentar en liten gutt i korpset sa til meg for mange år siden.

Han sluttet i korpset for han ville begynne å spille fotball og året etter ville han starte i korpset igjen. Jeg synes det var flott og spurte om hvorfor han kom tilbake og han svarte: Her får alle delta og spille for korpset har ikke innbytter og reservebenk…..

Mvh

Eva E. R. Rekdal