Helsedirektoratet: Start turen hjemme, ikke fra fulle parkeringsplasser

GAVLESJÅ: Slik så det ut på Gavlesjå i går. Parkeringsplassen var full og løypene prima. Smittevernledelsen og Helsedirektoratet synes det er fint at du kommer deg ut, men hold avstand.

GAVLESJÅ: Slik så det ut på Gavlesjå i går. Parkeringsplassen var full og løypene prima. Smittevernledelsen og Helsedirektoratet synes det er fint at du kommer deg ut, men hold avstand.

Av

I strålende vårsol var det svært mange som tok en tur ut i frisk luft lørdag. Helsemyndighetene ber om man ikke starter turen fra overfylte parkeringsplasser.

DEL

I går var utfarten stor til Grønkjær, Tinnemyra, Gavlesjå, Blefjell og flere andre steder.

Ikke i flokk, da

Søndagsværet frister til gjentakelse nå på morgenkvisten. Alle som arbeider med smittevern er bekymret.

Revmatikerdagen på Tinnemyra

Revmatikerdagen på Tinnemyra Foto:

Beredskapsleder og rådmann Per Sturla Wærnes sa dette i går: – Det handler ikke om å isolere seg, men om å bruke sunn fornuft og jeg unner jo alle å komme seg ut i naturen, ha kakao på termosen, noe godt i sekken og kose seg rundt ert bål. Vi trenger slikt nå, men vi skal gjøre det i så små grupper vi kan med to-tre i kontrollerte former som handler om redusere smittespredningen. Det er noe vi må ha med oss i ett og alt vi gjør, sier rådmannen.

Kom dere ut

– Mange kan oppleve brakkesyke. Det blir mye tid inne og hjemme, og da er det viktig å si at det er fullt mulig å komme seg ut, med unntak av dem som er syke og i isolasjon. Kom dere ut, gå på tur. Frisk luft er viktig for fysisk og mental helse, slår divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet fast på en pressekonferanse lørdag.

FLOTTE LØYPER: Utfarten er også stor til Grønkjær hvor det kjøres løyper. Smittevernlkedelsen anbefaler ikke mer enn at to-tre er sammen.

FLOTTE LØYPER: Utfarten er også stor til Grønkjær hvor det kjøres løyper. Smittevernlkedelsen anbefaler ikke mer enn at to-tre er sammen. Foto:

Men samme regler om å holde avstand til andre folk gjelder i naturen som ellers.

– Turen bør starte hjemmefra når man går ut døra, ikke med kollektivtransport eller fra fulle parkeringsplasser. Gå i stedet for å ta bilen hvis alternativet er overfylte parkeringsplasser, sier hun.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet synes det virker som om folk stort sett er flinke til å holde den angitte avstanden.

Avstand: 2 meter!

– Det å bare passere noen utendørs innebærer ikke samme smitterisiko som å oppholde seg samlet og nær over en viss tid. Men det vi har sagt er at det er viktig å holde en avstand på rundt to meter, sier hun.

Så smør skia og matpakke eller hopp i joggeskoa. Notodden og Hjartdal har mye flott å by på, men du behøver ikke å nyte det i flokk.

Kriseledelsen i Notodden og Hjartdal har da også anbefalt folk å komme seg ut i frisk luft, så lenge man tar forhåndsregler.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken