Gå til sidens hovedinnhold

Har vi et likestilt lokalsamfunn?

Det blir lett store floskler og fine faner på 8. mars. Ikke noe gærent i det, for så vidt, men for at det skal angå deg og meg kan det være lurt å trekke de store ordene ned i hverdagen.

Så hva er – og hva er ikke likestilling?

* Likestilling er ikke at menn i Notodden har utbetalt 4200 kroner mer i måneden enn kvinner, og for så vidt heller ikke at kvinner i Hjartdal har utbetalt 750 kroner mer enn menn. (Kilde: NTB)

*Likestilling er det å dyrke fram kjønnsbalanse slik bluesfestivalen gjør med å slippe til kvinnelige teknikere i Juke Joint Studio, og ved å ha en aktiv agenda for å ha kjønnsbalanse på scenen.

*Likestilling er det derimot ikke når NBF, i likhet med flere av byens utesteder, benytter seg av lokaler og scener som er tilnærmet utilgjengelig for dem som ikke går på egne bein, men bruker hjul (Ja, likestilling handler ikke bare om kjønn, men om delaktighet som sådan).

*Likestilling er ikke at SFO mangler et godt nok tilbud til skiftarbeidende, spesielt enslige, foreldre her på Notodden, som dermed setter foreldre i en lojalitetsskvis hver morgen mellom rollene som forelder og arbeidstaker.

*Men likestilling handler om å se hele mennesket i sine arbeidstakere, slik ECIT Services Notodden er et strålende eksempel på, med sin mulighet for å ta med barna på jobb om tidsklemma presser for hardt på. Til det er det bare å si til kommunale og private arbeidsplasser: Les – og lær!

Hos denne bedriften får Vilde (19mnd) være med mamma Silje på jobb

Kommentarer til denne saken