Gå til sidens hovedinnhold

Har du vært på Eiksenteret 25. eller 26. mai- test deg!

Beredskapsavdelingene i både Seljord og Kviteseid kommuner ber alle innbyggere som har vært innom Eiksenteret på Århusmoen ved Mælefjelltunnelen tirsdag eller onsdag i forrige uke om å teste seg for covid-19 så fort som mulig.

Begge kommunene har fått påvist hver sin innbygger som har testet positivt for covid-19. I begge tilfellene er smitten sporet tilbake til Eiksenteret. Dette har medført at barn og ansatte i en barnehageavdeling ved Brunkeberg oppvekstsenter er satt i ventekarantene, og nærkontakter er testet.

Eiksenteret skriver følgende på Facebook.

«VIKTIG MELDING! Det er nå dessverre påvist smitte hos en av våre kunder som var innom oss på onsdag. Vi ber derfor alle som har vært innom oss på tirsdag og onsdag i forrige uke om å kontakte smittevernteamet i sin kommune. De er å anse som nærkontakt til en med påvist smitte. Eiksenteret Seljord vil derfor være stengt inntil videre.»

Fredag 28. mai måtte Eiksenteret stenge dørene etter at en ansatt hadde testet positivt for covid-19. De andre ansatte ble dermed satt i karantene og ventekarantene. De ansatte som testet seg i den runden fikk tilbake negativt svar på testen, og man la opp til å gjenåpne butikken igjen på onsdag 2. juni.

På fredag anså man det som svært lite trolig at smitten kunne ha spredd seg til kunder. Det viste seg dessverre ikke å stemme, for tirsdag kom meldingene om de to personer som hadde fått påvist covid-19, og hvor smitten kunne spores tilbake til Eiksenteret.

I dag skal flere ansatte ved Eiksenteret testes, noe som dermed utløser flere i karantene og ventekarantene.

Eiksenteret flyttet ut av Hjartdal kommune og etablerte seg noen hundre meter inn i Seljord kommune i mai i fjor.

Hjartdal kommune har ikke endret noe på sine anbefalinger med tanke på smitteverntiltak på grunn av situasjonen ved Eiksenteret.

Kommentarer til denne saken