– Dette er så leit, og spesielt ille siden vi passer hunden for tanta mi, forteller Bente, fortvilet.

Hun bor i Elvebakken borettslag, kanskje best kjent som Hagengården, og det var derfra hunden forsvant for over ett døgn siden. Det vil si i krysset Heddalsvegen-Tinnesgata i nedre del av Notodden sentrum.

Var ute på plenen

– Jeg hadde Håp med ute på plenen. Hun pleier bare å tusle rundt beina mine, gå og snuse. Jeg holdt på med søpla, og plutselig var hun borte. Jeg sprang ut på veien, men ingen hund var å se. Hun kan jo muligens ha fått teften av en katt, men da pleier hun å gjø, og det var helt stille, forteller Bente.

Håper har ikke halsbånd på seg, men er chippet. Den 10 år gamle tispa er av rasen phalen, er hovedsakelig hvit med brunt hode og en brun stripe over ryggen. Den voksne «dama» veier 4,8 kg, er en snill hund, men kan være litt reservert.

– Ingen har sett ho. Vi har vært flere å leitet, og vi har fått hjelp av hundefører med sporhund, forteller Bente.

Rin sporer

Tone Marion Wenhaug Jøsendal og IDhunden Rin fra Notodden, er utdannet gjennom Nitrogruppa. Dette er en landsomfattende gruppe, som utdanner ekvipasjer som søker etter savnede hunder. Noe de gjør på dugnad.

– Rin fikk snuse på et teppe som Håp bruker, og fant et spor. Vi fulgte sporet opp til Tinnesmoen barnehage og videre litt opp i skogen. Der mistet Rin sporet. I dag skal vi tilbake til Bente, og Rin skal få snuse på halsbåndet til Håp. Så skal vi se om Rin vil følge det samme sporet, eventuelt finner et nytt spor, eller markerer at Håp har vært i området nylig, forklarer Tone Marion.

Hvis dere ser de to, så er det viktig at ekvipasjen får jobbe i fred. Og hvis dere ser en løs hund som kan være Håp, har Tone Marion dette budskapet.

– Dette er en liten og eldre hund. Hvis hunden selv tar kontakt er det veldig bra, men hvis den ikke ønsker kontakt så bare la den være og meld ifra så raskt som mulig om observasjonen og marker steder.

– Veldig rart

Bente forteller at de har snakket med mange, og at ingen har sett Håp. Videre at de var mange ute og leita i går i nærområdet, blant annet på Bystranda, bobilcampen og Tinfos der de ofte går tur.

– I tillegg kjørte vi rundt og var både på Tveiten, Tinnesmoen og i andre bydeler, forteller Bente.

– Frykter dere at hunden kan være stjålet?

– Ja, men det ville være veldig rart, at noen skulle komme og stjele hunden akkurat i det vi var ute, svarer Bente, og fortsetter.

– Jeg tror kanskje heller at Håp har blitt redd, og gjemmer seg ett sted, så det hadde vært fint om folk sjekker skjul, garasjer og i hager, avslutter en fortvilet hundepasser.

Tone Marion viser til at det er båndtvang for tiden, og understreker samtidig at alle likevel kan være uheldige, og sier dette.

– Oppdager du en løs hund, så sjekk litt i nabolaget før du eventuelt tar den med deg. De oppholder seg gjerne i nabolaget. Det hadde også vært fint om flere er observante og kanskje tar seg en ekstra gåtur i området for å se etter Håp i dag.