(TA): Etter det TA kjenner til var Even Vala ønsket av Notodden FK, der Magnus Erga avsluttet trenerjobben etter at klubben berget plassen i 2. divisjon i høst. Vala, som har trent NFK tidligere, fikk aldri noe konkret tilbud, men takket selv nei før et eventuelt tilbud dukket opp.

– Det stemmer. Jeg har sagt til Notodden at jeg ikke er en aktuell kandidat, sier Vala til TA. Notodden skal etter det TA erfarer ha gått bredt ut i trenerjakten, og foreløpig ikke landet noen erstatter for Erga.

Det betyr videre at Vala, som har ført Odds kvinner til to opprykkskvaliker uten å rykke opp, mye mulig vil gi det en tredje sjanse. Han er i dialog med klubben, men ingen avtale er signert.

Annerledes neste år

Neste sesong vil bli helt annerledes for Odds kvinner, til tross for at laget fortsatt blir i 2. divisjon. Kvinnefotballen skal spisses, og 2. divisjon vil neste år bestå av kun to avdelinger med fjorten lag i hver avdeling.

– For toppfotballprosjektet er det en bra greie for hele den nasjonale serien, men det er nok en del klubber som kan bli sårbare for nå blir også 3. divisjon tøff. Det kommer til å spisse topproduktet, men det kan drepe breddeproduktet. Jeg er spent på det. Det er noen plusser og minuser ved dette, men for våre jenter er det veldig bra. De vil få tøffe kamper hver helg, sier Vala.

Det er foreløpig ikke avklart om Vala blir med videre, men mye tyder på det – hvis noen brikker faller på plass.

– Jeg er veldig glad i denne gjengen og alle folka rundt. Spillerne er utrolig treningsvillige, og det er hardt å gi slipp på det, sier Vala, før han understreker:

– Hele klubben, alle sammen her og organisasjonen Odds ballklubb kvinner, må ta noen små steg framover. Det er nok sånn at det vi har gjort i år ikke er godt nok neste år. Gjør vi det, er krigeren Even Vala «all in», sier Vala.