Gå til sidens hovedinnhold

Svinger seg i Trysil

Artikkelen er over 2 år gammel

Gransherad Spel- og Dansarlag er i godt selskap i Trysil. Nivået er høyt, men dansarlaget presterer.

For abonnenter

Landskappleiken i Trysil går mot slutten. Medlemmer av Gransherad Spel- og Dansarlag har konkurrert i flere klasser. Torsdag danset Tone Anne Tveiten og Even Ellegaard Westeng seg til tredjeplass i pardans klasse B. Poengsummen 75 førte til napp til opprykk i A-klassa. Tone Anne var også med i hardingfele klasse B. Her kom hun på en 14. plass med 63 poeng.  I dag var det Vilde Westeng og Torjus Westeng Bakken som var i rampelyset.

Høyt nivå

Vilde Westeng og Torjus Westeng Bakken på konkurrerte i dag i pardans klasse C. Vilde med sin dansepartner Neri Bakjen fra FolkOrg i Oslo, og Torjus med sin dansepartner er Malin Røysland Skårberg fra Tinn. Både Vilde og Torjus har også konkurrert i hallingdans klasse C.

- Vi er begge veldig fornøyde med dansen vår, sier Vilde Westeng i etterkant. Resultatene kommer sent lørdag kveld.

- Det er ikke så farlig hvordan vi plasserer oss, sier Vilde, det viktigste er at vi er veldig fornøyde begge to. I denne klassen er det så høyt nivå at det kan være få poeng som skiller førsteplassen og femteplassen, derfor er det viktigste for oss at vi selv føler vi har gjort det bra. Og det gjør vi nå, sier Vilde. Og det er på både godt og vondt, mener Vilde.

- Det er spennende å se hvor flinke alle er og å ha noe å strekke seg etter, men det gjør det en del vanskeligere for nye å komme inn, når nivået er så høyt, mener hun.

Flere plasseringer

I tillegg til pardans og halling har Granserad spel- og dansarlag vært representert i flere lagdanser. Småjondølene, med Even og Tone Anne på laget, fikk andreplassen i sin klasse. Vilde var med i laget Mamalooks, som sikret seg tredjeplassen. Småjondølenes juniorlag danset seg inn til en femteplass.

- Det er mange unge her, og mange ungdommer. I dag har det også vært Sjokoladekappleik for de minste, forteller Vilde. Det er fint å se, for det viser at rekruteringen er i gang, sier hun fornøyd.

Kommentarer til denne saken