Det var en mandag at Silje hadde avtalt med Trine Bergestig, butikksjef på Joy, å møtes på butikken for en prat. Silje hadde lenge tenkt at hun var lei av å pendle til Skien – dagene gikk stort sett i kjøring og jobbing. Gro Anita Funner hadde nettopp sluttet i Joy, og Trine måtte begynne å tenke nytt. Silje ble tilbudt en hundre prosent stilling hos Joy, på Notodden – over helga var oppsigelsen til Skien fengsel levert.

Fast kunde hos Joy

– Jeg hadde tenkt på det lenge. Det var tungt å pendle, og jeg følte dagene gikk kun til kjøring og jobb. Jeg har jo lenge håpt på at det skulle komme jobbmuligheter hvor jeg kunne bruke utdanningen min her på Notodden, men dessverre har ikke det skjedd. Det har lenge vært snakk om overgangsboliger på Notodden for eksempel, men jeg har forstått at det er problemer med midler til det, forteller 25-åringen.

Silje måtte gjøre en endring.

– Helt siden jeg var gammel nok til at klærne her har passet, har jeg handlet på Joy. Også har jeg alltid vært interessert i klær, smiler Silje.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt at jeg hadde mulighet til å ansette noen hundre prosent da, men når Gro Anita sluttet og jeg skjønte at Silje var interessert tenkte jeg at nå må jeg tenke nytt, forklarer Trine Bergestig, som også ville jobbe mer i frisørsalongen og hadde behov for hjelp.

Kontraster

Nå har hun jobbet i Joy siden mai, og trives godt med jobben.

– Jeg hadde jo ikke trodd jeg skulle ende opp her, det er en veldig stor kontrast mellom det to jobbene. Men, jeg trives veldig godt på Joy. I tillegg har jeg mye mer fritid nå som jeg ikke pendler, det er veldig deilig!

– Er det noe du har lært i jobben som fengselsbetjent som du har fått bruk for i jobben på Joy?

– Det å snakke! Å jobbe som fengselsbetjent har gjort meg tryggere på meg selv. Jeg tør å være litt mer frampå enn hva jeg ville vært før, noe som jo er en fordel her i butikken hvor vi møter og snakker med kunder store deler av dagen, smiler hun.

Nære kundene

Hva er det beste med jobben?

– Det må være kollegaene mine, og Trine som er en utrolig fin sjef å ha! I tillegg er forholdet til kundene noe jeg setter veldig pris på. Det er fordelen med å jobbe i en butikk på en mindre plass, hadde jeg jobba i en stor H & M-butikk ville det nok ikke vært det samme, smiler hun.

– Hva er det vanskeligste med jobben?

– Å skulle lære seg alt. Jeg er veldig glad i å lære, og har ofte veldig høye forventninger til meg selv når det gjelder å lære ting raskt. Men så har jeg jo bare jobbet her i fire måneder, så jeg lærer fremdeles, forteller hun.

Uaktuelt å flytte

25-åringen forteller at hun er hjemmekjær. Hun har nettopp kjøpt et hus med samboeren, har hele familien her og spiller håndball på Notodden håndball. Å flytte var ikke aktuelt.

– Jeg vil bli her, og trives godt på Notodden. Jeg har liksom alt her, forklarer hun.

Nå ser hun fram til at Joy blir til Floyd.

– Det er kult å få være med når det skjer en sånn endring her, jeg gleder meg til vi er i mål med det, smiler hun.