Skiløper skadet seg på Gaustatoppen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann skadet skulderen, og ble fraktet med luftambulanse, etter å ha falt på sin skitur halvveis ned fra Gaustatoppen. Han mistet kontrollen på grunn av is i en av rennene.

DEL

Det var i 15-tida søndag at ulykken skjedde etter at to norske skiløpere hadde satt utfor på ski fra Gaustatoppen. Mannen stod på ski sammen med en kamerat, på øst-sida av Gaustatoppen, og mistet kontrollen i et isete parti i en av rennene omtrent halvveis ned fra toppen. Han skadet skulderen kraftig i fallet. Kameraten tok kontakt med AMK, og alle nødetatene ble kalt ut, sammen med Røde kors.
Mannen fikk hjelp til å komme seg ned til veien og ble da møtt av Røde Kors og luftambulansen, og var ved godt mot, før han ble brakt i ambulansehelikopteret og fraktet til sykehus.
Det er ikke kommet noen informasjon om alvorlighetsgraden av skaden, men en representant for Røde Kors opplyser at skaden ikke virket å være veldig alvorlig.

Det opplyses at snøen nå er veldig bløt og ikke lenger drømmeforhold. Mange steder er veldig isete. Snøsmeltingen på Gaustatoppen har også vært betydelig de siste dagene. Det er imidlertid ikke gått ut noen varsler om at man ikke anbefaler å kjøre ned fra toppen i vårsnøen.

Artikkeltags