«Finansfolka» jubler over at de fikk hint om Gaustaløpet

Gaustaløpet 2019. Birger Solberg,  Ragnvald Risan, Ole Anker Rasch, Peder Anker Rasch, Ellen baumann og Espen Pay. Alle fra Team NRP.

Gaustaløpet 2019. Birger Solberg, Ragnvald Risan, Ole Anker Rasch, Peder Anker Rasch, Ellen baumann og Espen Pay. Alle fra Team NRP. Foto:

Det norske selskapet Ness, Risan & Partners er med på å holde liv i Gaustaløpet. Team NRP stilte med nærmere 30 løpere på startstreken i årets løp.

DEL

NRP er et stort selskap som driver med finansiering innen shipping og eiendom, og en av grunnleggerne, Ragnvald Risan, sier de er glad for at de ble tipset om Gaustaløpet i forkant av fjoråret.

Reist rundt siden 2003

Selskapet ble etablert i 2000, og siden 2003 har Risan og Christian Ness invitert med seg ansatte og samarbeidspartnere rundt på skirenn i hele Europa. De store rennene med opp mot 5000 deltakere, og mye ståk og støy har de deltatt i. Men så fikk de nyss om Gaustarennet i forkant av 2018-løpet.

-Dette her er jo bare fantastisk. Det var en bekjent av oss med hytte i nærheten som anbefalte Gaustaløpet. Et klassisk norsk skirenn i flott natur. Vi deltok i fjor, og nå har vi forelsket oss. Vi kommer tilbake neste år også, smiler Risan, og skryter av hele opplegget som noen små lokale idrettslag klarer å få til.

MÅL: Ragnvald Risan passerer målstreken på tre timer og 22 minutter.

MÅL: Ragnvald Risan passerer målstreken på tre timer og 22 minutter. Foto:

– Det mest sjarmerende

Risan skryter av løypene og sier at for dem har løpet også en sosial side.

-Vi bor på Gaustablikk denne helgen, men jeg innrømmer gjerne at det er litt prestisje i gruppa når det gjelder selve løpet. Vi ser på tidene til hverandre, ler Risan, som kan slå i bordet med kongepokal i golf fra 1981.

-Vi har som sagt reist rundt og deltatt i mange løp, men dette er utvilsomt det mest sjarmerende. Kjempeservice og kjempeinnsats med løyper. Publikum i hyttefeltene, og dessuten er det deilig å slippe å reise ut av Norge for å gå renn, mener han.

TRENER: Ragnvald Risan sammen med Stine Haugen. Sistnevnte har ansvaret for å legge opp treningen til de ansatte i firmaet.

TRENER: Ragnvald Risan sammen med Stine Haugen. Sistnevnte har ansvaret for å legge opp treningen til de ansatte i firmaet. Foto:

Savner Tysjå og Køyvingen

En som ikke hadde reist fullt så langt for å gå Gaustalppet var Terje Haugland. Kanskje den sprekeste ansatte på Solberg Bil på Notodden.

-Jeg liker å holde meg i form, og dette løpet er noe jeg trener for å delta i. Det er greit å ha et mål, og nå har jeg deltatt i litt over 10 gaustaløp. det er viktig å stille opp og støtte disse turrennene. Det er bra av Gransherad og de andre klubbene å holde det i gang, for jeg gikk både Tysjåløpet og Køyvingen da de ble arrangert. Dessverre er de borte, sier Haugland, som kommende helg vurderer å stille til start i Helterennet.

-Det hadde vært moro og tatt den trippelen med langrenn, sykling og løp, innrømmer sprekingen.

SAVN: Terje Haugland støtter lokale løp, men savner Tysjåløpet og Køyvingen.

SAVN: Terje Haugland støtter lokale løp, men savner Tysjåløpet og Køyvingen. Foto:

Telemarks eldste

Gaustaløpet ble arrangert for 69. gang lørdag og er Telemarks eldste turrenn. I år var det utfordrende forhold på grunn av lite snø på fjellet, men løypemannskapene hadde gjort en utmerket jobb i forkant. Det var hardt og raskt føre, og noen fikk merke det i utforkjøringene ned til Gransherad skole. Under følger noen bilder fra lørdagens løp.

KLISTERLAG: Roy Abrahamsen og Bård Hauger fra Kloppa Klisterlag på veg mot mål i bedagelig tempo.

KLISTERLAG: Roy Abrahamsen og Bård Hauger fra Kloppa Klisterlag på veg mot mål i bedagelig tempo. Foto:

UHELDIG: Ting kan tyde på at Eirik Gjelsvik fra Team NRP har hatt noen utfordringer underveis. Knekt stav og blod fra nesa kan være tegn på fall i nedoverbakkene mot Gransherad skole.

UHELDIG: Ting kan tyde på at Eirik Gjelsvik fra Team NRP har hatt noen utfordringer underveis. Knekt stav og blod fra nesa kan være tegn på fall i nedoverbakkene mot Gransherad skole. Foto:

MÅL: Stein Olav Kivle (8), Hans Arve Flåterud (36), Vidar Kongsli (9) nærmer seg målstreken i det 69. gaustaløpet

MÅL: Stein Olav Kivle (8), Hans Arve Flåterud (36), Vidar Kongsli (9) nærmer seg målstreken i det 69. gaustaløpet Foto:

KJENT: Suppe etter løpet er en selvfølge.

KJENT: Suppe etter løpet er en selvfølge. Foto:

KONTROLL:  Willfred Solli og Tom Olav Hegna hadde kontroll på det som nærmet seg mål.

KONTROLL: Willfred Solli og Tom Olav Hegna hadde kontroll på det som nærmet seg mål. Foto:

PRAT: Løperne samlet seg i målområdet for å snakke om gjennomføringen.

PRAT: Løperne samlet seg i målområdet for å snakke om gjennomføringen. Foto:

 

Artikkeltags