Juleglede i form av en mateske

Utdeling: Jorunn Tryti Olsen, Arvid Løver, Ellen Solberg Eliassen og Simon Løvik delte mandag ut matesker til dem som trenger litt ekstra i matskapene sine nå før jul.

Utdeling: Jorunn Tryti Olsen, Arvid Løver, Ellen Solberg Eliassen og Simon Løvik delte mandag ut matesker til dem som trenger litt ekstra i matskapene sine nå før jul.

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag ble førjulstiden litt triveligere for 80 familier i Notodden da julemateskene ble delt ut.

DEL

– Nå håper vi at alle har litt å kose seg med i julen. Vi ble i hvert fall veldig godt tatt imot overalt hvor vi ringte på, sier Ellen Solberg Eliassen ved Frivilligsentralen, som i forkant av julen har forsøkt å kartlegge dem som kan ha ønske og behov for litt ekstra i matskapet sitt i disse dager.

Til slutt sto det rundt 80 adresser på lista og pakkingen kunne starte hos Meny.

Julekos i boksen

I mateskene finnes pålegg, fisk, kaffe, sjokolade, nøtter, grøt, te og litt kjøtt. Noen esker med svinekjøtt, og noen uten.

Mateskene er et spleiselag mellom Notodden Røde Kors, Rotary, Lions/Telerosa, Frivilligsentralen, Rebecca-logen, Årlifoss & Grønvollfoss sanitetsforening og privatpersoner. I tillegg stilte Bilsenteret med bil til utkjøringen.

– Nå er jo dette blitt en fin tradisjon i Notodden gjennom noen år. Tidligere har den vært styrt av NAV, så dette er første året Frivilligsentralen står for utdelingen. Det har vært en hyggelig jobb. Og vi er veldig glad for å ha Lions, Rotary og frivillige med oss som sjåfører og utdelere, sier Ellen, og retter en stor takk til alle som bidrar både økonomisk og praktisk for å gjøre julen bedre for andre.

Nå haster det med gaver

På juletreet på Torvet har det til nå i desember blitt hengt opp 100 kort med konkrete julegaveønsker fra barn. Samtlige kort er blitt plukket av treet og gavene har strømmet inn til Frivilligsentralen, men det gjenstår fortsatt noen.

– Nå begynner det å haste, og vi ber om at dem som har tatt med seg et kort skynder seg å få levert gaven til oss, slik at alle får ønsket sitt oppfylt, sier Ellen som er kjempeimponert over gavmildheten.

Hvis noen fortsatt ønsker å glede noen til jul, så er de velkommen til å gi en gave til det åpne juleselskapet på Huset vårt/Frivilligsentralen julaften. Merk gjerne gaven med alder den passer for og jente/gutt.

Åpent hus i julen

I tillegg til den alkoholfrie julaftenfeiringen søndag, er det også åpent på Frivilligsentralen i Storgata 80 noen timer både første og andre juledag, for dem som ellers sitter alene.

– Kom akkurat som dere er. Og hvis noen har behov for transport hit, så ta kontakt med oss, sier Øyvind Nesthus og Ellen Brox Krogsrud.

Artikkeltags