Dro opp 436 fisk - på en dag!

Når du drar opp 436 fisk opp av pilkehullet i løpet av en dag, da har du fiskelykke.

DEL

Eventyrlig på Møsvann:Isen på Møsvatn er ikke mange centimeteren tykk før Bjørn Erik Gyberg, eller Rjukan Elvis som han er mest kjent for, er ute med pilkestikkene sine. Isfiske er en livsstil for Bjørn Erik, og hvor mange ti tusen fisk han har dratt opp på møsvannisen de siste 30 årene er usikkert, men vanvittig mange er det. Men i dag lørdag satte han personlig rekord med 436 fisk. Den gamlerekorden var på 283 fisk.

Helt sinnssykt

Tidligere i vinter holdt han til i nærheten av Møsvanndammen. Men litt ut på vinteren beveger han seg inn over mot Sundet, og det var der han i dag dro opp fisk så krampa tok han. Han løp rett og slett mellom stikkene sine. Røya beit på så fort han slapp blinken ut igjen. Det rett og slett koka under isen.

- Både været og fiske var helt vanvittig. Jeg traff røya noe så innmari, dette hadde jeg aldri trodd jeg skulle få oppleve, sier Bjørn Erik Gyberg, som har fryseren full fra før. Rjukankaren har over 100 dager på isen på Møsvann. Totalt denne vinteren har han fiska 8500 fisk.

Ørretrogn

Få kjenner fiskeforholdene på Møsvann bedre enn Bjørn Erik Gyberg. Han vet som regel hva han skal bruke av redskap og hvor fisken er. Det er ikke uten grunn at han år etter år fisker flere tusen fisk hver vinter. Røya stimer, og slipper du ned fiskeredskapen midt i stimen, da er muligheten for fast fiske stor.

- Det varierte fra dag til dag fra 5 meter til 12 meter. En må prøve seg litt fram. Klart det hjelper å ha den riktige teknikken slik at fisken blir nysgjerrig. I dag gjorde jeg kanskje det meste riktig, sier Bjørn Erk Gyberg, som kan avsløre at lørdagens vinneroppskrift var ørretrogn.

,

Artikkeltags