Alle de bevegelige hellig- og høytidsdagene faller på vanlige ukedager i 2019. Arbeidstakere blir med andre ord ikke "snytt" for fridager som kunne havnet på en lørdag eller søndag.

I tillegg faller mange av de røde dagene rett før eller etter helga, noe som betyr at vi får flere langhelger enn vanlig skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Sen påske

Den første fridagen i det nye året er 1. nyttårsdag tirsdag 1. januar. Neste periode med røde dager er påsken, som imidlertid blir sen neste år. Skjærtorsdag og langfredag faller på 18. og 19. april, og 1. og 2. påskedag er søndag 21. og mandag 22. april.

Dermed får man fem sammenhengende dager med fri - en ypperlig mulighet til å reise. I tillegg er det gode muligheter for en varm og solrik påske, ettersom den faller såpass sent i 2019.

Langhelg ved 17. mai

Etter påsken trenger vi kun vente i ni dager til neste fridag; 1. mai, arbeidernes internasjonale kampdag, havner på en onsdag. 17. mai havner på en fredag - dermed blir det langhelg også i forbindelse med Norges nasjonaldag.

Kristi Himmelfartsdag markeres 40 dager etter påsken, og faller i 2019 på torsdag 30. mai. Pinsen havner tett opp mot sommerferien, med 1. pinsedag på søndag 9. og 2. pinsedag mandag 10. juni. 1. pinsedag markeres for så vidt alltid på en søndag, dagen etter pinseaften.

Mye julefri

På lik linje med inneværende år, blir det også muligheter for mye juleferie uten å ta ut mange fridager i 2019. Julaften havner på en tirsdag neste år. Deretter følger 1. og 2. juledag på onsdag og torsdag. Med det får man tre dager sammenhengende fri - dersom man jobber på en arbeidsplass som gir fri på helligdager.

Full oversikt: Helligdager 2019

Tirsdag 1. januar: 1. nyttårsdag
Søndag 14. april: Palmesøndag
Torsdag 18. april: Skjærtorsdag
Fredag 19. april: Langfredag
Søndag 21. april: 1. påskedag
Mandag 22. april: 2. påskedag
Onsdag 1. mai: Offentlig høytidsdag
Fredag 17. mai: Grunnlovsdag
Torsdag 30. mai: Kristi Himmelfartsdag
Søndag 9. juni: 1. pinsedag
Mandag 10. juni: 2. pinsedag
Onsdag 25. desember: 1. juledag
Torsdag 26. desember: 2. juledag

Kilde: Norskkalender.no