Gå til sidens hovedinnhold

Nå koster det mer for hotellrom

Artikkelen er over 8 år gammel

Prisene er snart på det nivået som de var før finanskrisen.

Til nå i år har gjennomsnittsprisen steget to prosent, viser den siste Hotel Price Index fra bookingselskapet Hotels.com. Snittprisen er nå nær nivået i 2006 – altså før finanskrisen satte inn.

Stiger

At det er tegn til bedring i økonomien også i Euro-landene som ble hardest rammet av krisen i 2008 og 2009, viser snittprisen på overnatting. For også de landene opplevde prisoppgang.

– Pilene peker oppover for hotellbransjen. Men det er lite som tyder på at prisstigningen kommer til å påvirke nordmenns reisevaner. Norske turister betalte høyere hotellpriser i 60 av 105 reisemål når vi sammenligner første halvår av 2013 med samme periode i fjor, sier Yvonne Bonanati i Hotels.com.

Dyrt i Palma

Palma de Mallorca har hatt høyest prisvekst, ifølge oversikten. Her har prisene gått 14 prosent opp, og snittprisen ligger nå på 1.047 kroner natten.

Kiev er den rake motsetningen med 804 kroner natten – noe som er ned 16 prosent i forhold til samme periode i fjor.

– Det ser ut til at den vanskelige økonomiske situasjonen i Europa er i ferd med å slippe taket, selv om den ikke er over ennå. Prisveksten på én prosent er et tegn på at utviklingen går i positiv retning. Det betyr at vi sakte men sikkert må begynne å innstille oss på et mer normalt prisnivå også i Europa, mener Bonanati.

Asia billigst

Hotellrommene har blitt dyrere i hele verden bortsett fra i Asia. Latin-Amerika er den regionen hvor prisene har økt mest – sju prosent.

Argentinske Buenos Aires hadde den største økningen blant de latinamerikanske byene med en økning på 17 prosent til 695 kroner natten, mens den brasilianske hovedstaden Rio de Janeiro fortsatt er den dyreste målt på hotellrom med en snittpris på 1.600 kroner natten.

Dette plasserer byen som skal både arrangere fotball-VM og sommer-OL på andreplass over verdens dyreste hotellbyer – kun slått av New York som skilter med en pris på 1.695 kroner.

I Asia har prisene økt jevnt og trutt de seneste par årene, men har falt med to prosent så langt i år. Og du får fortsatt mest for pengene i denne verdensdelen som har de fem billigste byene på lista. Disse ligger i Kambodsja, Vietnam og i Filippinene.

Den aller billigste er Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Gjennomsnittspris? Jo, 348 kroner natten. (ANB)

 

Kommentarer til denne saken