Gå til sidens hovedinnhold

…langt fra snø og kulde

Artikkelen er over 3 år gammel
telen for 20 år siden

Sebastian Flåterud (22) fra Notodden har ikke gjort som alle andre. Med storslått utsikt over Stillehavet fra en av Australias strender, bosatt i byens «Surfers Paradise», studerer han økonomi.

Sebastian hadde som de fleste andre problemer med å velge utdannelsesvei etter endt videregående skole. Han valgte å besøke ung 97 messa på Sjølyst på vårparten i fjor. Det angrer han ikke på i dag. Surfers Paradise ligger kun én times kjøring fra den mer kjente storbyen Brisbane på vest-kyst­en av Australia. Der har han akkurat avsluttet første semester på Bachelor International Finance School med varierende resultat. Likevel anger han ikke ett sekund på valget han tok for snaue seks måneder siden.

Etter endt videregående skole, dro Sebastian til hovedstaden for å gå på Oslo sprintgymnas. Ved siden av jobbet han i en klesforretning. I fjor bestemte han seg imidlertid for å finne på noe annet.

– Jeg visste egentlig ikke hva jeg ville finne på. Hørte at ung 97 messa kunne hjelpe ungdom som ikke vet hvilken utdanningsvei de vil ta, og dro dit på vårparten i fjor. Der var det mange skoler som hadde stand, men mest interessant virket noe som het International Education Center (IEC). De hadde kontor i Oslo, og jeg stakk innom der et par dager etterpå. Det var der jeg fikk høre om utdanningsmulighetene i Australia, forteller Sebastian.

Selve skolen han går på er kjent for å huse studenter fra hele verden. Bare i Sebastians klasse er det studenter fra seks land.

– Det er 20 stykker i klassa mi, og i tillegg til meg fra Norge, finnes det russere, kinesere, tsjekkere, koreanere og jugoslav­er. Og vi holder sammen. Når vi skal lese til prøver drar alle ned til stranda. Der spiller vi volleyball og leser om hverandre, forteller han.

Kommentarer til denne saken