Telen for 20 år siden

Påskekrim: Forfatter Jon Michelet har skrevet årets påskekrim i Dagbladet. Storyen finner sted på Notodden, rundt en drapssak på Gvammen.

Påskekrim: Forfatter Jon Michelet har skrevet årets påskekrim i Dagbladet. Storyen finner sted på Notodden, rundt en drapssak på Gvammen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Årets påskekrim fra Notodden

Årets påskekrim i Dagbladet henter handlingen fra Notodden. Det er forfatteren Jon Michelet som denne gang har sendt etterforsk­ er Thygesen tilbake til Notodden for å se nærmere på et mulig drap fra krigens dager.

– Jeg valgte å gjøre Thygesen igjen. Denne gangen tar jeg utgangspunkt i Dagbladets serie om uoppklarte mord. Thygesen var jo etterforsker på Notodden på 70-tallet i boka «Jernkorset». Derfor var det nærliggende å se nærmere på dette. – Plottet er egentlig noe gammelt gruff fra krigens dager, med stay behindgrupper og hele pakka, forklarer han.

– Sånn sett er Telemark et godt valg. Det var et strategisk viktig fylke med mye tungindu­stri og kraft og ikke minst: det var mange kommunister der. I tillegg liker jeg Telemark. Jeg jobber mye med landskapet, med Notodden, Tinnåa, Gransherad og Lisleherad. Du får mye gratis med så gode kulisser, legger han til

Michelet vil ikke røpe for mye av storyen, men letter likevel litt på sløret:

– Det er Dagbladet som tar med Thygesen til Notodden for å se nærmere på et gammelt dødsfall som skjedde på Gvammen i Lisleherad under krigen. Det ble ikke karakterisert som et mord den gang det skjedde, men hva om det likevel var det? Dagbladets team begynner å nøste i noen tråder, og kommer i kontakt med ei gammel dame på Notodden som sitter på viktige opplysning­er. Dette fører teamet til Gransherad for å snakke med en mulig mistenkt, og da smeller det til noe inni helvete, sier forfatteren på sitt karakteristiske vis.

Artikkeltags