Torsdag klokken 14 hadde forsikringsselskapet Gjensidige registrert 130 skademeldinger som følge av regnværet de siste dagene med erstatninger på rundt 10 millioner kroner. Skadefordelinger er som følger:

Telemark 43 skader –  3,5 millioner kroner

Buskerud 22 skader – 1,5 millioner kroner

Aust-Agder 19 skader – 1,7 millioner kroner

Vestfold 16 skader – 1,1 millioner kroner

- Basert på det vi vet så langt og erfaringen fra tidligere i måneden ser det ut til at Petra vil koste forsikringsbransjen over 100 millioner kroner. Vi er overrasket over at omfanget ikke er større. Uværet var godt varslet, og det kom i et område hvor mange nylig har opplevd flom. Det kan derfor tenkes at folk har vært flinke til å forberede seg på nedbøren, sier informasjonssjef Arne Voll i Gjensidige i en pressemelding fra forsikringsselskapet.

Forsikringsnæringens kostnader for uværet i begynnelsen av måneden er beregnet til cirka 400 millioner kroner, og dermed ser det ut til at flom vil koste forsikringsbransjen mer enn 500 millioner kroner i september.

Det er Telemark som er hardest rammet av flom denne gangen, men det har også kommet mange skademeldinger fra Aust-Agder, Buskerud, Vestfold og Østfold. Skadene fordeler seg i hovedsak på kjellere som fylles med vann og biler som «drukner».

- Moderne biler tåler veldig lite vann. Hvis motoren suger inn vann vil bilen ofte bli så skadet at den må kondemneres, sier Voll i pressemeldingen.