Saken startet med at noen leste i avisen at regjeringen har bevilget et større beløp til Bane Nor til rydding av skog langs Sørlandsbanen. Tiltaket var opprinnelig ment for å fjerne trær som sto i fare for å falle over strømlinjen, men Nome og Midt-Telemark interkommunale politiske råd mente det også åpnet seg en mulighet for å ta hensyn til utsikten langs togruten mellom Notodden og Drangedal.

Det var egentlig Visit Bø som kom opp med ideen først.

– En rydding langs toglinja er ønskelig for at passasjerer skal få oppleve og nyte utsikten. Den visuelle opplevelsen av landskapet er en viktig del av reisen. Deler av togruten på strekningen Oslo – Kristiansand er langs vakker natur. Det kan være hele eller deler av strekninger som har behov for rydding, heter det.

Ordfører i Nome, Bjørg Tveito Lundefaret, støttet ideen og det gjorde også ordfører i Midt-Telemark, Siri Blichfeldt Dyrland. Hun tok kontakt med ordfører på Notodden, Gry Fuglestveit, og ordfører i Drangedal, Tor Peder Lohne – som begge støttet forslaget.

Bane Nor har derfor fått følgende anmodning fra firkløveret.

– På vegne av Midt-Telemark, Nome, Notodden og Drangedal kommuner ber jeg dere om å trekke inn åpning for utsikt i tiltaket med ryddingen av skog langs den aktuelle togstrekningen.

Anmodningen er nylig sendt og Bane Nor har ikke behandlet saken enda.