Gå til sidens hovedinnhold

Byr på griseører og annen snacks

Ta med deg bikkja på kino:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Bikkja går gratis og den kan kose seg med griseører og annen snacks mens du ser filmen.

Odd Magnus Grimeland fra Notodden og resten av gjengen som står bak Kongsberg Internasjonale Filmmusikkfestival får utløp for litt «galskap» og nye tanker. Norges første hundekino slippes løs på Krona kino lørdag.

Ikke bare hundeeiere

– Man trenger ikke å være hundeelsker for å la seg fascinere av Laurie Andersons personlige og hjertevarme filmessay om menneskets beste venn, fastslår Grimeland  som i går åpnet den fire dager lange festivalen rett over Meheia spekket av film, musikk, debatt og konserter.

Tanker etter terror

Det som i utgangspunktet er en fortelling om hennes avdøde, pote-malende og pianospillende terrier Lolabelle, rommer en strøm av refleksjoner rundt eksistensielle temaer som kjærlighet, drømmer og tap, og ettervirkningene av terrorangrep.

- En film til ettertanke, sier Odd Magnus.

Mellom drøm og virkelighet

- Nesten 30 år etter hennes forrige spillefilm Home of the Brave, er avantgarde-musikeren og filmskaperen Laurie Anderson tilbake med en film som ikke lar seg kategorisere. "Heart og dog" befinner seg et sted mellom et lekent dikt, en nydelig komposisjon og et vakkert kunstverk - mellom drøm og virkelighet.

– Ta med deg bikja og kom, eller kom rett ogs lett for en varm opplevelse til ettertanke - om du ikke har hund.

Kommentarer til denne saken