Gå til sidens hovedinnhold

– Dette kan bety slutten på festivalcamp

Artikkelen er over 4 år gammel

Alle musikkfestivaler med camper for overnatting pålegges nå totalforbud mot medbrakt alkohol. Det kan bli fatalt for festivalcampen på Slottsfjellfestivalen.

I et brev til samtlige politidistrikter har Politidirektoratet (POD) nylig presisert hvordan alkoholloven skal forstås i forbindelse med russearrangementer, skriver Aftenposten.

I instruksen pålegger POD politiet å «pålegge arrangøren å søke skjenkebevilling på hele festivalområdet»når russearrangementer skal godkjennes. På spørsmål fra Aftenposten om hvorvidt dette også gjelder arrangementer som festivalcamper, svarer POD bekreftende.

Forbudt med medbragt

Dette betyr i praksis at det blir forbudt å nyte medbragt alkohol på steder som festivalcampen på Slottsfjellfestivalen.

Slottsfjell-sjef Christoffer Rød tror dette kan bety slutten på festivalens camp.

– Konsekvensen vil være at folk drar på andre campingplasser rundt om i distriktet. Campen er noe man ikke tjener penger på. Men det er en service for våre gjester og en del av festivalens totalopplevelse, sier Rød til Aftenposten.

– Mer å gjøre for politiet

Han tror også politiet vil få mer å gjøre uten festivalcampen, enn med.

– Det kan nok komme private aktører som bare setter opp noen gjerder og kaller det en campingplass. Her blir garantert sikkerheten lavere enn hos oss da vi har erfaring og ekstremt fokus på våre besøkendes sikkerhet. Vi vil nok få mer nabolagstøy. Det vil nok bli vanskeligere og mer ressurskrevende for politiet, enn om vi hadde håndtert det innenfor vårt eget område, sier han til Aftenposten.

Kommentarer til denne saken