Det er bandene Byting, Ugras, Christian Pallesen Band, Wild Whens og Spinning Wheels Band som nå er klare for Kartfestivalen.

De to førstnevnte består av garvede musikere fra Bø, mens de sistnevnte kommer fra Notodden. Med dette får vi også bluegrass, country og bygdemusikk inn på programmet.

- Det er veldig all right å bruke lokale band. For meg er også Hardhaus fra Drangedal og Neslandsvatn for lokalband å regne, sier festivalsjef Jørgen Solberg, og legger til: 

- Egentlig kunne vi laget en egen festival med bare telemarksband et år. Det hadde vært helt fantastisk.

Festivalsamarbeid

I løpet av 14 dager har Solberg fått på plass 12 band. Mer kommer. I år blir det musikk i Farstadparken også på torsdag kveld.

- Vi har fått programmet kjapt opp, og det måtte vi også gjøre så folk får forståelse av at her blir det festival, sier Solberg som også har hentet inn et femte band de siste dagene; de gamle traverne fra stavangerbandet Ingenting.

Som tidligere fortalt er Skambankt, Onklp & de fjerne slektningene, Raga Rockers, Oslo Ess og Lüt klare for festivalen.

- Bookingprosessen er kontinuerlig, så det kan fremdeles komme noe større og noe middels.

Jørgen Solberg er også sjef for Treungenfestival.en Nå håper han å få til en samarbeidsavtale mellom de to festivalene.

- Kartfestivalen og Treungenfestivalen skal ha et samarbeid på utstyr. Treungenfestivalen har en del utstyr som også kan brukes på Kartfestivalen. Jeg håper også å få til en fordelsavtale hvis du vil på begge festivalene. Tanken er at det blir en rabatt på billettene, sier Solberg.