Sammen med Stian Klasbu (34) håper Erlend (30) at mange vil engasjere seg i utviklingen av Notodden sentrum. Begge bor i Oslo, men er opprinnelig fra Notodden. Begge jobber også i designkontoret Travers, og Erlend er også driver av kontoret sammen med Elias Olderbakk.
– Vi har utviklet et digitalt verktøy, som er enkelt å bruke. Det er dette verktøyet innbyggere og besøkende til Notodden skal benytte hvis de vil komme med innspill til utviklingen av sentrum, forklarer Erlend.
Helt anonymt
For å komme inn på siden hvor du kan bidra med innspill, er det bare å søke opp nettsiden notodden.innspill.io. Alternativt kan du skanne nedenforliggende QR-kode. Bare rett kameraet på smarttelefonen mot bildet under her og trykk på det gule feltet med nettadressen, så kommer du rett inne på nettsiden.
QR-koden vil bli hengt opp rundt omkring i sentrum i forbindelse med arrangementet ByLab.

Erlend (28) og Kristiane (27): – Notodden er fortsatt byen med gnisten
– Vi håper mange engasjerer seg. Det er så viktig å finne ut hva som gjør det fint for innbyggerne å bo her, og hva som vil få folk til å trives. Innspillene vil bli brukt i forbindelse med kommunens videre strategi i utviklingen av sentrum. Dette er en videreføring av Folkestemmen, spisset mot sentrum. Vi gjennomfører dette prosjektet på oppdrag for kommunen, forklarer Erlend.
Både han og Stian vil være i Notodden under ByLab. Da skal de blant annet ha workshops med elever på Notodden videregående skole og studentene ved USN om det samme temaet.
Smått og stort
Allerede nå kan du begynne å bidra med innspill som vil føre til mer liv, trivsel og trygghet i sentrum. Undersøkelsen avsluttes en gang i april. Alle kan se hva som legges inn, og alle innspill vil være anonyme. Dette er ingen debattside. Kun innspill, og så er det mulig å klikke liker på de innspillene man liker.

Nå skal tomme lokaler, gårdsrom og gater i sentrum fylles med liv og aktiviteter: - Vær med og forme hva sentrum skal bli!
– Kom med ønsker, drømmer og behov. Alle innspill er velkomne, små som store, forteller Erlend.
– Hvorfor anonyme innspill. Da kan dere ikke kontakte vedkommende for utdypende kommentarer?
– Det er helt bevisst, slik at terskelen for å bidra blir så lav som mulig. Det viktigste er å få fram flest mulig innspill fra folk i alle aldre, og ikke bare fra dem som vanligvis bringer saker fram i lyset, svarer Erlend.
De har prøvd ut samme metode med gode erfaringer på Dalen i Tokke, Hemsedal, Karlsøy i Troms og i forbindelse med flyttingen av Munch-museet fra Tøyen i Oslo.
– Dette er et medvirkningsverktøy som er så enkelt i bruk at foreldre med barn som skal kjøres og hentes i barnehage og skole, og som i tillegg skal kjøre dem videre på ulike treninger, har tid til å bidra, avslutter Erlend.
Prosjektet er en del av ByLab Notodden som arrangeres 29. mars i samarbeid med USN Notodden, Notodden utvikling og Notodden i sentrum.