Hykkerud inn for Lie Hansen

Trener Christian Berge (t.v.), Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud

Trener Christian Berge (t.v.), Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Endelig kommer notoddingen i gang i EM.

DEL

Joakim Hykkerud tar plassen til Espen Lie Hansen i EM-kampen i håndball mot Østerrike tirsdag.

Hykkerud har sett de to første kampene i mesterskapet fra tribunen og ikke lagt skjul på at det var en skuffende beskjed å få fra trener Christian Berge.

Lie Hansen har slitt med mageproblemer de siste dagene og erstattes altså på banen i kveld av Joakim Hykkerud.

Gode sjanser for mellomspill

Norge går videre så lenge de unngår stortap mot Østerrike. Norge tapte for Frankrike fredag, men slo Hviterussland med fem mål søndag.

– Har Østerrike samme makspotensial som Hviterussland?

– Ja, det har det. De spiller helt annerledes og har mange forskjellige forsvarsformasjoner. Jeg tipper at du vil se mye forskjellig i kampen tirsdag, sier landslagstrener Christian Berge.

Norge skuslet vekk en kjempesjanse til å slå Frankrike. Det endte med 31-32-tap etter at det var norsk ledelse til langt ut i kampen.

I hovedrunden venter trolig kamper mot Kroatia, Sverige og Island på Norge.

Nekter å kommentere

Rett før den tredje kampen i EM ble det kjent at Nora Mørk-bildene har vært delt også blant spillerne på herrelandslaget.

Da landslagstrener Christer Berge møtte pressen i Kroatia tirsdag formiddag nektet trenerteamet å besvare spørsmål om saken. De henviser til håndballpresidenten.

Heller ikke lagkapten Bjarte Myrhol har ønsket å kommentere påstandene på vegne av spillerne, fordi han ikke kjenner hele saken.

Pressesjef Lars Otto Bjørnland fortalte før pressekonferansen at de ønsker ro rundt EM, og at Nora-saken derfor ikke vil bli kommentert av verken spillere eller støtteapparat før eventuelt etter mesterskapet.  Det er likevel liten tvil om at saken kommer til å prege den norske EM-leiren i dagene som kommer.

– En samlet tropp ønsker å holde fokus på det sportslige i og med at det er midt i et mesterskap. Derfor blir ikke spørsmål om denne saken besvart av spillere eller støtteapparat, sier EM-troppens hovedleder Heidi Tjugum til NTB.

Nora Mørk har hevdet at hun vet at minst to av herrespillerne skal ha mottett bildene og at bildene ble spredt videre.

Mørk hadde gitt håndballforbundet en frist til å komme med en offentlig beklagelse for sin håndtering av saken. Den fristen utløp i går, ifølge VG

(©NTB)

Artikkeltags