Tirsdag 15. mars blir det et kulturelt program, utstilling av elevarbeider og kafè på skolen i Sauland. På scenen vil elever ved kulturskolen og andre bidra. Alle i kommunen er invitert, ikke bare elever og foresatte. Inntektene fra kvelden skal uavkortet gå til de krigsrammede menneskene i Ukraina via Redd Barna.

- I tillegg til innslag fra både kulturskolen og skolen, kommer gruppa Norske menn i hus og hytte og bandet Compagniet Notodden, så dette blir en flott konsert i flerbrukshallen, sier kulturskolens Frode Flatland.

- Viktig å hjelpe

- Vi håper og tror at dette er noe som hele kommunen vil stille seg bak. Det er viktig å hjelpe medmennesker som er i nød, sier Tonje Haugland og Herman Innvær Wåle som går i 9. klasse. I likhet med resten av elevene ved skolen og kulturskolen synes de det er fælt å følge med på det som skjer i Ukraina.

- Det er grusomt. Vi håper krigen snart tar slutt. Men uansett er det mange mennesker som har stort behov for hjelp, sier de to elevene, som derfor håper å se mange på den spontane veldedighetskonserten.

- Forferdelig krig

Konstituert rektor Per Thorstensen og rektor Frode Flatland ved kulturskolen er enige med elevene:

- Det er forferdelig det som skjer i Ukraina. Derfor er det godt å kunne gjøre noe slik som dette – det føles meningsfullt, sier de to rektorene, som håper lokalbefolkningen går mann av huse og gir så det monner på Ukraina-kvelden kommende tirsdag.