Elevene i Hjartdal starter på tre forskjellige dager

MYK START: Fredag i neste uke skal alle elevene være tilbake på Sauland skule, men de starter på litt ulike dager.

MYK START: Fredag i neste uke skal alle elevene være tilbake på Sauland skule, men de starter på litt ulike dager.

Hjartdal kommune velger en myk oppstart for resten av elevene etter korona-stengingen.

DEL

- Vi starter opp skolen for elevene på mellomtrinnet samt 10. trinn tirsdag 12. mai. Deretter fortsetter vi med 9. trinn torsdag og 8. trinn fredag. Fra fredag 15. mai vil dermed alle elevene være tilbake på Sauland skole, opplyser kommunalsjef for oppvekst i Hjartdal kommune, Unni Lunde til Telen.

Bruker litt uteskole

Litt for små klasserom og lærere som er på mange trinn er den største utfordringen de står overfor nå med tanke på å følge de strenge smittevernkravene.

– Vi jobber med lærerkabalen i dag og sikkert også igjennom helgen, men vi kommer til å basere oss litt på både uteskole og også fortsatt litt hjemmeskole – i hvert fall den første uken. Alt dette vil foreldre få informasjon om nå i forkant, forteller kommunalsjefen videre.

– Vi får det til

Elevene skal møte til vanlig tid de dagene deres trinn starter opp igjen på skolen. Mandag kan det bli noe redusert nettundervisning fordi lærerne må gjøre forberedelser på skolen, men det gis det informasjon om.

Skoleskyssen går som normalt, men alle som har mulighet til å kjøre barna bes om å gjøre det for å redusere smitterisikoen for dem som må bruke skoletransport. Og elever oppfordres til å gå og sykle til skolen, så langt det er mulig.

– Det viktigste nå er å ivareta smittevernet og det er klart det er litt utfordrende å samtidig tilpasse en mest mulig normal skolehverdag for alle, men jeg tenker at med visse justeringer så får vi det til, sier Lunde til Telen.

Artikkeltags