Gå til sidens hovedinnhold

Utlover 10 000 kroner i dusør etter "kattefunnet" på Notodden

Artikkelen er over 2 år gammel

Dyrevernalliansen utlover dusør på 10 000 kroner for opplysninger som fører til at saken blir oppklart etter at en katt er funnet uten hode og innvoller på Notodden.

Telen omtalte det makabre funnet tidligere i dag. To døde katter ble funnet på samme sted på Notodden den 12. oktober. Den ene av disse kattene var tydelig påkjørt av en bil og etterlatt. Den andre ble funnet uten hode, forpoter og innvoller. Siden det ikke ble funnet blodspor eller andre spor i nærheten, kan det være at denne katten er blitt fraktet dit og lagt ved siden av den påkjørte katten, melder politiet på Notodden.

 

– Om dette er et resultat av bevisst dyremishandling, så er det svært alvorlig og det er viktig at saken blir oppklart, sier kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen, Kaja Efskind.

Hun oppfordrer nå publikum som vet noe, til å melde fra til enten politiet eller Dyrevernalliansen. Alle tips som kommer inn til Dyrevernalliansen, vil bli gitt videre til politiet. Du kan tipse anonymt.

– Vi håper selvfølgelig at det ikke er mennesker som står bak, men heller et rovdyr. Det er dessverre mye som tyder på at det dreier seg om en mishandlingssak. Det er nå viktig at kattene blir sendt til obduksjon, så dødsårsaken kan stadfestes nærmere, sier Efskind.

Dyrevernalliansens dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet å oppklare flere dyremishandlingssaker.

Dyrevernalliansen vil rose politiet på Notodden for å ta denne saken alvorlig.

– Hvis katten har blitt mishandlet forsettlig på denne groteske måten, er det et svært graverende brudd på dyrevelferdsloven og må etterforskes. Personen eller personene som har gjort dette kan være en fare for andre dyr og også for mennesker, påpeker Efskind.

Strafferammen for dyremishandling er på ett års fengsel og tre år ved grove lovbrudd, minner alliansen om.

Kommentarer til denne saken