Uvisst når Maxbo åpner igjen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Byggvarekjeden vil ta hensyn til alle de berørte før butikken åpner igjen etter drapet lørdag.

DEL

Det bestialske drapet som skjedde lørdag har preget lokalmiljøet. En 22 år gammel medarbeider på Maxbo skal ha knivdrept en stamkunde, på pauserommet i butikken. To ansatte ble vitne til drapet.

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk sier politiet sitt arbeid på Maxbo nå er ferdig, og at det er opp til Maxbo-ledelsen å bestemme når de vil åpne butikken igjen.

Tar hensyn til de berørte

Maxbo holder stengt mandag og markedsdirektør i Løvenskiold handel, Eirik Grønlie, forteller at de ikke vet når de skal åpne butikken igjen.

- Vi har ikke avklart det praktiske, og når vi får beskjeden om at vi kan åpne må vi sette i gang tiltak for å gjøre butikken klar for drift.

Grønlie understreker at de også vil ta hensyn til de ansatte og berørte før de åpner butikken.

- Vi tar hensyn til de ansatte, de berørte og lokalmiljøet før vi åpner igjen. Det er ikke sikkert vi er klare for å åpne, selvom alt det tekniske er klart.

Han forteller videre at Maxbo skal ha en samling på Notodden i dag, og at de ansatte blir fulgt opp slik at de får all hjelpen de trenger.

- Det er en stor belastning for hele varehuset, de ansatte og dem som er berørt. Vi prøver å ta vare på de ansatte så godt vi kan, og vil gi dem all den hjelpen de har behov for.

Fengsles i fem uker

Politiet krever fem ukers varetekt for den 22 år gamlemannen som er siktet for drapet på en mann på Maxbo-varehuset på Notodden.

22-åringen, som erkjenner de faktiske forhold og samtykket til varetektsfengsling, er allerede overført til fengsel, skriver Varden.

Politiet har bedt om fem ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll hele perioden og medieforbud de første to ukene.

Siden 22-åringen har samtykket til varetektsfengsling kommer saken opp som såkalt kontorforretning, uten at siktede er til stede. En kjennelse er ventet i løpet av mandag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken