LAAGENDALSPOSTEN: Espen Andersen Bråthen (37) tok livet av fem personer i Kongsberg onsdag kveld. Ifølge politiet skal han ha drept fem tilfeldige mennesker med bruk av våpen som pil og bue. Bråthen har i avhør med politiet erkjent at det var han som drepte fem personer.

Kongsberg-samfunnet er rystet etter hendelsene onsdag, og folk har samlet seg i sorg siden det tragiske inntraff.

Nå frigir politiet navnet på de omkomne.

LES OGSÅ: Espen Andersen Bråthen (37) siktet for drapene i Kongsberg

Politiet opplyser at dette er bildene de pårørende ønsker at skal bli brukt av de avdøde.

Fem drepte

Gun Marith Madsen ble 78 år gammel. Hun ble født på Gjerpen, men har bodd i Kongsberg i mange år. Hun har brukt kunstnernavnet Gun Mads i mange år, i forbindelse med at hun var en anerkjent maler. Madsen har hatt en rekke utstillinger i løpet av årene som aktiv kunstmaler.

Hun beskrives også som en veteran i Kongsbergs kunst- og kulturmiljø.

Hanne Merethe Englund ble 56 år gammel. Hun ble født i Haugesund, men bodde i Hyttegata i Kongsberg i mange år. Også Englund var kjent i kunstmiljøet i Kongsberg. Hun ble kjent som keramiker, og hadde både verksted og galleri i Hyttegata fra 1996 og fram til hun ble drept.

Liv Berit Borge ble drept onsdag, 75 år gammel. Borge ble født og vokste opp i Kongsberg, og bodde der hele livet. Hun jobbet i bank, og var engasjert i både kulturliv og humanitært arbeid. Borge var både flyktningguide og leksehjelper i Kongsberg Røde Kors, hvor hun også har vært styremedlem. Hun har også deltatt aktivt i Mental Helse i Kongsberg.

Gunnar Erling Sauve (75) ble drept onsdag kveld. Han var kjæreste med Liv Borge, og også tidligere gift med en annen kvinne. Han var tidligere jordskiftedommer i Nedre Buskerud jordskifterett, og har også arbeidet blant annet i Statens vegvesen, men pensjonerte seg i 2015. Han hadde bostedsadresse i Lier, men hadde ifølge Facebook vært sammen med Liv Borge siden 2016.

Andréa Meyer (52) ble drept i Kongsberg onsdag kveld.