Alle offentlige bygg skal være fullt ut universelt utforma senest innen 2025

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Opplæringsloven slår fast at alle elever har rett til å gå på sin nærskole. Likevel er det mange funksjonshemmede barn som ikke får gå på den skolen de sokner til.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De fleste av grunnskolene i Norge er ikke er fullt ut tilgjengelige for funksjonshemmede

Norges Handikapforbund har gjennomført flere skolekartlegginger de senere årene. Disse viser at de fleste av grunnskolene i Norge ikke er fullt ut tilgjengelige for funksjonshemmede. Trapper, dører som er tunge og vanskelige å bruke, manglende heiser og manglende tilgjengelige toaletter utgjør fysiske barrierer i skolebyggene.


Handikappede må velge andre skoler enn de sokner til Når nærskolene ikke er tilgjengelige, blir foreldre ofte tvunget til å velge andre skoler. Dette gjelder stadig flere. Antallet elever som får undervisning utenfor den ordinære skolen er nesten doblet de siste 20 årene (Kilde Norges Handikapforbund Trøndelag).

Fullt ut universelt utformet om senest 9 år (2025)

Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven, samt Plan- og Bygningsloven, åpner for at regjeringa kan gi forskrifter som slår fast at visse typer bygg skal være fullt ut universelt utforma. Som en del av handlingsplanen for et Universelt utforma Norge innen 2025 er det varsla forskrifter som pålegger ombygging av visse typer bygg.

Unge funksjonshemmede mener at regjeringa må prioritere skolebygninger i dette arbeidet. Likeverdig rett til utdanning er svært viktig for å gi ungdom med nedsatt funksjonsevne eller kroniske sykdommer like muligheter i arbeidslivet. (Kilde: Unge funksjonshemmede).

Velg nybygg av Sætre skole

Sætre FAU ber politikerne gå for nybygg av Sætre skole. Vi vil at alle skal få lov til å gå på den skolen de sokner til.

FAU sitt syn er at vi ikke kan klemme inn både ungdom- og barneskole på området. Det er det ganske enkelt ikke plass til, og i vertfall ikke når tidsvinduet for ny skole er 50 år.


Hilsen Sætre FAU


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken