Vidunderlige nye verden

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

min mening 

I Den europeiske unionen (EU) diskuterer man for tiden ustabiliteten i strømnettet.

Siden januar måned i år har frekvensen i vekselstrømsnettet ligget litt under 50 svingninger pr. sekund (Hertz). Grunnen til at et beskjedent frekvensavvik kan bli alvorlig for strømforsyningen er at den lille feilen adderer seg. Derfor vil alle klokker som har vært koblet til nettet siden januar nu gå flere minutter for sent. Eksperter mener at ved en frekvens utenfor området 52,4–47,6 Hertz kan el-nettet bryte sammen.

Vårt værhårde land har gitt Norge en evigvarende verdi. Det er vannkraften. Den er uunnværlig for høyteknologiske EU hvor det satses på miljøriktig sol- og vindkraft. Men den er preget av plutselige naturgitte variasjoner som er en prøvelse for de som har ansvaret for belastningslikevekten i el-nettet.

Den stabile norske vannkraften får av denne grunn en enorm verdi for land i Europa som har satset på sol- og vindkraft. Det kan bety at kraftprisen i Norge kan bli alt for høy for norsk næringsliv, slik at mange arbeidsplasser vil falle bort. Derfor må vi beholde råderetten over vannkraften vår.

Kilde: Die Welt.

P.S. Hva min bestefar Ole H. Holta mener? «Ingen utlending kan eie aksjer i Tinfos», stod det i vedtektene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags