"Heldagsskolen og leksefri skole er neste skritt i utviklingen av fellesskolen"

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

min mening 

Fellesskolen er en av arbeiderbevegelsens største historiske seire. Til forskjell fra mange andre land har vi en offentlig skole hvor alle, uansett bakgrunn og bagasje, møtes i det samme klasserommet. En forutsetning for at vi skal utvikle og bevare et godt samfunn for alle, er at vi skaper forståelse, aksept og vennskap på tvers av ulikheter og alt som potensielt kan splitte oss. Fellesskolen er blitt den viktigste møteplassen i samfunnet vårt.

Jeg er så glad for at Telemark Arbeiderparti og AUF ønsker å innføre heldagsskolen – fordi vi må endre fellesskolen for å kunne bevare den. Dersom fellesskolen ikke fremstår som nyskapende og relevant, svikter vi dagens barn og unge – og ikke minst vår historiske arv.

Fellesskolen er bra, men ikke bra nok. Det er nettopp derfor mener jeg det er på tide å innføre heldagsskolen. Dette vil skape en helt ny skolehverdag, hvor arbeidet på skolen kommer mer i fokus fremfor arbeidet som gjøres hjemme. For med heldagsskolen har vi også muligheten til å fjerne lekser.

Det er altfor mange fordeler ved å fjerne leksene i skolen. Vi ser i dag at mange ikke har mulighet til å få den oppfølgingen og hjelpen i hjemmet de kanskje trenger. I tillegg så er ikke skolepensumet det samme som da våre foreldre gikk på skolen. Dette tiltaket vil være med på å utjevne forskjeller og sørge for at alle får de samme forutsetningene til å nå så langt de bare ønsker.

I Kragerø har det blitt satt i gang et prøveprosjekt med leksefri skole, og det er ingen grunn til at Notodden ikke bør gjøre det samme, også med heldagsskolen.

I tillegg til å fjerne lekser, vil vi ha mer fysisk aktivitet inn i skolen, vi vil innføre to gratis måltider i løpet av dagen hvor minimum ett av de er varmt og vi vil sørge for mer praksis i skolehverdagen slik at praktiske og teoretiske fag sidestilles allerede fra 1. klasse.

Heldagsskolen og leksefri skole er neste skritt i utviklingen av fellesskolen. For om vi skal gjøre alvor av tanken om at vårt samfunn skal være et samfunn hvor alle skal ha muligheten til å lykkes, ja da må vi endre skolen.

Fellesskolen må utvikles for at vi skal bevare den. Vi har et ansvar for å sørge for at alle er med fra dag én. Også i skolen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags