Til alle på Hjuksebø

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

min mening 

I disse dager har alle husstander på Hjuksebø mottatt et brev fra Telemarksforskning om innbyggerundersøkelse på telefon om ønsket framtidig kommunetilhørighet.

Dette er et ledd i å ivareta det enstemmige politiske vedtaket i Sauherad om at det skal gjennomføres en konsekvensutredning av en grensejustering som kan føre til at Hjuksebø blir en del av Notodden kommune, og ikke blir med i den nye kommunen Midt-Telemark.

Det er viktig at alle i stemmerettslig alder får mulighet til å bli hørt. Derfor har vi insistert overfor fylkesmannen på at dette brevet ble sendt, slik at alle som er i tvil om at deres telefonnummer er registrert, kan sikre dette.

Det er fylkesmannen som nå formelt har ansvaret for konsekvensutredning, og som har hyret inn Telemarksforskning til dette oppdraget. Beslutningen tas til sjuende og sist av departementet. Når konsekvensutredningen foreligger, skal selvsagt de berørte kommunestyrer uttale seg om saken.

Dette er din mulighet som innbygger på Hjuksebø til å gi uttrykk for ditt syn. Vi håper alle benytter seg av den muligheten. Spørsmålene som blir stilt, er vedlagt brevet. Det gir også mulighet til å tenke gjennom saken grundig på forhånd før man svarer.

Jeg oppfordrer alle til å svare utfra egen vurdering og oppfatning. Noen ting i vår hverdag påvirkes sterkt av kommunens tilbud, andre ting i hverdagslivene våre gjør ikke det. Jeg oppfordrer alle til å tenke gjennom både konsekvenser for egen hverdag på kort og lang sikt, men også det helhetlige samfunnsperspektivet.

På dette stadium skal jeg ikke argumentere for eget syn, nå ønsker jeg å mobilisere alle som bor på Hjuksebø til å svare. Det er en viktig del av konsekvensutredningen.

Så: bruk noen minutter på et telefonintervju, og les brevet fra Telemarksforskning, så er du godt forberedt.

Lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags